Putins par pamieru olimpisko spēļu laikā neko nav dzirdējis (6)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Smagos noziegumos apsūdzētais kara noziedznieks Vladimirs Putins nevar apsolīt, ka 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu laikā karā būs pamiers.

Putins pagājušajā nedēļā tā dēvētajās vēlēšanās tika pārvēlēts Krievijas prezidenta amatā uz vēl sešiem gadiem.

Francijas prezidents Emanuels Makrons iepriekš ierosināja Parīzes spēļu laikā karojušo pušu starpā noteikt pamieru. Putins ne par ko tādu neesot dzirdējis.

"Es neko nezinu par šo Francijas prezidenta paziņojumu, mēs esam gatavi izskatīt jebkuru jautājumu, taču vienmēr un jebkurā situācijā mēs vadīsimies no Krievijas Federācijas interesēm," Putina teikto citē propagandas aģentūra "RIA Novosti".

Vasaras olimpiskās spēles Parīzē šogad norisināsies no 26. jūlija līdz 11. augustam. 2023. gada beigās Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) atļāva agresorvalstu - Krievijas un Baltkrievijas sportistiem piedalīties neitrālā statusā.

Ierasts, ka olimpisko spēļu laikā visi militārie konflikti pasaulē uz to laiku tiek pārtraukti. 2014. gadā pēc Soču olimpiskajām spēlēm Krievija anektēja Krimu. 

Putins kārtējo reizi nevairījās kritizēt SOK vadību un pasaules sporta jumtorganizāciju vadītājus, norādot, ka tie grauj starptautiskā sporta pamatus. Viņš vēlreiz minēja olimpiskās hartas pamatprincipus, kas viņaprāt netiekot ievēroti.

Latvija un vēl vairākas citas valstis nosodījušas SOK lēmumu pielaist Krievijas un Baltkrievijas sportistus Parīzes spēlēm neitrālā statusā. Latvija saistībā ar boikotu vadīšoties pēc Ukrainas lēmuma. 

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu