Ziemeļkoreja nepaskaidro, kāpēc nevar uzņemt Japānas futbola izlasi. Lietu izmeklēs

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Ziemeļkorejas futbola izlase, nepaskaidrojot iemeslus, nav organizējusi valstsvienības 2026. gada Pasaules kausa (PK) izcīņas kvalifikācijas turnīra otrā posma spēli ar Japānu, vēsta ārvalstu mediji.

Ziemeļkorejā pēdējo reizi starptautiskas sacensības risinājās vēl pirms Covid-19 pandēmijas. Kopš tā laika noslēgtajā valstī ārvalstu sportisti sacensībās nav viesojušies.

26. martā Ziemeļkorejas vīriešu futbola izlasei bija jāuzņem Japāna PK kvalifikācijas otrā posma ceturtās kārtas spēlē, taču mačs neskaidru iemeslu dēļ nenotika. Neilgi pirms gaidāmās spēles Ziemeļkoreja pavēstīja, ka nevar noorganizēt otrdien paredzēto spēli. Iemesli netika minēti.

Ziemeļkoreja esot izrādījusi interesi pārcelt spēli uz neitrālu laukumu, bet starptautiskajā futbola kalendārā izmaiņas netiks ieviestas. Līdz ar to Japānai tika piešķirta uzvara ar 3:0 un tā automātiski iekļuva Āzijas PK kvalifikācijas turnīra trešajā kārtā, kurā piedalīsies 18 spēcīgākās valstsvienības.

"Attiecīgo lietu izmeklēs arī FIFA Disciplinārā komiteja," paziņoja FIFA.

Abas komandas pirms nedēļas tikās Tokijā, 60 000 skatītāju klātbūtnē uzvaru ar 1:0 izcīnot Japānas futbolistiem.

Februārī bija jānotiek arī Japānas un Ziemeļkorejas sieviešu izlašu spēlei, taču tā vietā šis mačs tika pārcelts uz Saūda Arābiju. Ziemeļkorejā esot "grūti" rīkot sacensības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu