Rezultatīvais Andersons un Smons kļūst par Šveices otrās līgas čempioniem

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokejists Toms Andersons
Latvijas hokejists Toms Andersons Foto: Juris Lisovs/TVNET

Latvijas uzbrucējs Toms Andersons otrdien guva vārtus un rezultatīvi piespēlēja viņa un aizsarga Sanda Smona pārstāvētās "La Chaux-de-Fonds" uzvarā savā laukumā, komandai otro gadu pēc kārtas uzvarot Šveices līgā, kas ir pēc spēka otrā valsts hokeja sistēmas hierarhijā.

"La Chaux-de-Fonds" ar 3:1 (0:0, 2:0, 1:1) pieveica Kisnahtes "GCK Lions", sērijā uzvarot ar 4-1.

Andersons vārtus guva 23.minūtē, panākot 1:0, bet 44.minūtē viņš piespēlēja Loikam Inalbonam, kurš panāca 3:0 un spēlē beidza ar diviem gūtiem vārtiem.

Andersons no 15 minūtēm un 41 sekundes laukumā trīs minūtes un 55 sekundes spēlēja vairākumā. Viņš piecreiz meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu, nopelnīja divas soda minūtes, kā arī spēli beidza ar +/- rādītāju +1.

Smons no 15 minūtēm un 45 sekundēm laukumā divas minūtes un vienu sekundi spēlēja mazākumā, bloķējot vienu metienu.

Iepriekšējās finālsērijas spēlēs "La Chaux-de-Fonds" uzvarēja ar 6:3, pagarinājumā zaudēja ar 4:5, kā arī svinēja uzvaras ar 3:2 pagarinājumā un 4:1 pamatlaikā.

Cīņā par iekļūšanu Šveices čempionāta virslīgā - Nacionālajā līgā (NL) - "La Chaux-de-Fonds" sacentīsies ar NL "play-out" dueļa zaudētājiem.

Pamatturnīrā "La Chaux-de-Fonds" ar 92 punktiem 45 spēlēs ieņēma pirmo vietu Šveices līgā, bet otrā ar tādu pašu bilanci bija "Basel". "GCK Lions" ar 77 punktiem bija vien ceturtā.

Andersons "play-off" turnīrā guva astoņus vārtus un veica 12 rezultatīvas piespēles. Ar 20 punktiem viņš kļuva par otro rezultatīvāko spēlētāju Šveices otrās līgas izslēgšanas spēļu turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu