RSU/MSĢ Latvijas volejbola čempionāta finālsērijā uzvar Liepājā un pagarina finālsēriju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Latvijas Volejbola federācija

“Optibet” Latvijas čempionātā sievietēm svētdien, 7.aprīlī uzvaru trešajā finālspēlē izcīnīja RSU/MSĢ, sava laukuma spēlē Liepājā ar 3-0 (25:15, 25:14, 25:17) pieveicot RVS/LU, taču sērijā līdz trim uzvarām joprojām ar 2-1 vadībā ir RVS/LU.

Pirmajos divos setos RSU/MSĢ komanda ne reizi neļāva izvirzīties vadībā pretiniecēm, pakāpeniski palielinot pārsvaru. Arī trešo setu pēc Alises Juršānes-Piņķes uzbrukuma mājinieču lomā esošas RSU/MSĢ spēlētājas sāka ar 3:0 pārsvaru, taču ar triju punktu sēriju un Sindijas Božes “eisu” vadībā ar 5:4 izvirzījās RVS/LU. Tomēr pēc 6:6 RSU/MSĢ volejbolistes pēc Agijas Ankevicas uzbrukuma panāca 11:6 savā labā un spēli pabeidza trijos setos, mačam punktu ar uzbrukumu pa piekto zonu pielika Ankevica.

Foto: Latvijas Volejbola federācija

RSU/MSĢ vienībā 12 punktus guva Ankevica, bet pa 11 punktiem – pirmā tempa spēlētājas Karmena Struka un Juršāne-Piņķe, abām pa trim punktiem sakrājot blokā. Trīs punktus blokā guva arī cēlāja Elvita Dolotova, kura pēc gūtās traumas sērijas pirmajā mačā šodien bija atgriezusies laukumā, gūstot septiņus punktus. Viņa arī tika atzīta par labāko savā komandā, RVS/LU vienībā labākās spēlētājas titulu nopelnot Rūtai Putenei, kura laukumā uz maiņu devās vien trešajā setā. RVS/LU komandā pa septiņiem punktiem guva Sindija Bože un Lāsma Ozola, kura trīs punktus sakrāja blokā.

“Esam iespēlējušās, sakārtojušas spēli un spējam to noturēt ilgāk par vienu – diviem setiem, izpildīt dotos uzdevumus. Arī pirmā un otrā spēle bija divu līdzīgu pretinieku spēkošanās, uzvarētāju izšķirot niansēm. Uzvarēja tā komanda, kam bija labāka bloka un aizsardzības sistēma. Mums tas prasīja ilgāku laiku, lai nostabilizētos,” pēc pārliecinošās uzvaras teica RSU/MSĢ trenere Inguna Minusa.

Foto: Latvijas Volejbola federācija

Minusa arī atklāja, ka spēle Liepājā notika volejbola popularizēšanas nolūkos un tā ir viņas un Liepājas Sporta spēļu skolas Volejbola nodaļas sporta organizatores Ingunas Valdmanes ideja, kā arī izteica cerību, ka uzvarētājs finālsērijā noskaidrosies pēc nedēļas piektajā spēlē “Rimi” Olimpiskajā centrā lielas skatītāju auditorijas priekšā.

Ceturtā cīņa RVS sporta zālē notiks sestdien, 13.aprīlī, plkst. 19:00, Rīgas Volejbola skolas zālē, Cieceres ielā 9, Rīgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu