Video Slovākijas hokeja jaunā zvaigzne Slafkovskis ar "hat trick" sekmē graujošu "Canadiens" uzvaru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jurajs Slafkovskis
Jurajs Slafkovskis Foto: Reuters Connect/Scanpix

Ar savu pirmo "hat trick" Nacionālajā hokeja līgā (NHL) otrdien izcēlās slovāku uzbrucējs Jurajs Slafkovskis, palīdzot Monreālas "Canadiens" savā laukumā ar 9:3 (1:0, 5:0, 3:3) sagraut Filadelfijas "Flyers" vienību.

2022.gada drafta pirmais numurs guva savas komandas pirmos, otros un ceturtos vārtus, kā arī atdeva vienu rezultatīvu piespēli, liekot nesen vēl uz dalību Stenlija kausā pretendējušai "Flyers" piedzīvot astoto zaudējumu pēc kārtas.

Ar 2+1 uzvarētāju rindās izcēlās Brendans Galahers, divus vārtus guva Kristians Dvoraks, bet pa vieniem vārtiem Džoša Andersona un Džoela Armias kontā.

"Flyers" sastāvā precīzi bija Raiens Pēlings, Džoels Farabī un Ēriks Džonsons.

Monreālas komanda ar 72 punktiem 78 mačos un 15.vietu Austrumu konferencē jau sen vairs nepretendē uz iekļūšanu "play off", bet "Flyers" ar 83 punktiem 79 spēlēs ir 11.pozīcijā un vēl var cerēt uz iekļūšanu Stenlija kausa izcīņā.

Astotajā vietā Austrumos, kas kā pēdējiem ļautu iekļūt "play off" ar 85 punktiem 78 spēlēs atrodas Vašingtonas "Capitals", kas otrdien izcīņīja svarīgu uzvaru viesos pret tiešo konkurenti Detroitas "Red Wings".

Detroitieši mājās piekāpās ar (0:0, 0:2, 1:0) un ar 84 punktiem 78 spēlēs noslīdēja uz desmito vietu Austrumu konferencē.

Vārtus "Capitals" labā šajā mačā guva Dilans Stroms un Aleksandrs Ovečkins, kuram tas bija 30.precīzais metiens šajā sezonā.

Ar gūtajiem vārtiem Ovečkins pārspēja Maika Gārneta līgas rekordu (17), jau 18.sezonu spējot gūt vismaz 30 vārtus.

Mājinieku sastāvā vienīgais precīzais metiens padevās Patrikam Keinam divas sekundes pirms pamatlaika beigām.

Citā spēlē pie trešā "hat trick" šajā sezonā un septītā karjerā otrdien tika Neitans Makinons, palīdzot Kolorādo "Avalanche" savā laukumā ar 5:2 (2:2, 3:0, 0:0) pieveikt Minesotas "Wild" hokejistus.

Makinons uzvaru kaldināt palīdzēja arī ar rezultatīvu piespēli un šosezon kopumā sakrājis 137 (51+86) punktus, vien par diviem punktiem atpaliekot no līgas rezultatīvākā spēlētāja Ņikitas Kučerova no Tampabejas "Lightning", kura rēķinā 139 (43+96) punkti.

Uzvarētāju rindās ar 1+2 izcēlās Keils Makars, bet 1+1 iekrāja Arturi Lehkonens. Viesiem vārti un rezultatīva piespēle Metjū Boldija kontā, bet vēl viens precīzs metiens padevās Kirilam Kaprizovam.

Ar "hat trick" otrdien izcēlās arī Tampabejas "Lightning" uzbrucējs Stīvens Stemkoss, kuram trīs vārtu mačs padevās otro reizi šosezon un 13.reizi karjerā.

"Lightning" savā laukumā ar 5:2 (1:1, 1:1, 3:0) pieveica bez savainotā latviešu vārtsarga Elvja Merzļikina spēlējošo Kolumbusas "Blue Jackets" komandu.

Stemkoss atzīmējās arī ar rezultatīvu piespēli, pa vārtiem guva Breidens POints un Entonijs Sirelli, bet 0+3 savā kontā ierakstīja līgas rezultatīvākais spēlētājs Kučerovs.

Vēl vienā spēlē pie svarīga punkta tika Nešvilas "Predators", kas savā laukumā ar 3:4 (1:3, 0:0, 2:0, 0:1) papildlaikā piekāpās Vinipegas "Jets" komandu.

"Predators" ar 95 punktiem 78 spēlēs nostiprinājās Rietumu konferences sestajā pozīcijā un nodrošināja sev vietu Stenlija kausa izcīņā.

Mājinieku rindās vārtus guva Tomijs Novaks, Spensers Stasnijs un Raiens O'Railijs, kamēr uzvarētāju sastāvā ar 1+2 izcēlās Marks Šaiflī, Geibriels Vilardi, Dilans Demelo un Kails Konors, kura kontā uzvaras vārti papildlaika otrajā minūtē.

Tikmēr pārliecinošu uzvaru otrdien savā laukumā svinēja Sietlas "Kraken", kas ar 5:0 (2:0, 1:0, 2:0) sagrāva Arizonas "Coyotes" vienību.

Teicamu sniegumu mājinieku vārtos nodemonstrēja vācu vārtsargs Filips Grūbauers, kurš tika gadā ar visiem 39 pretinieku metieniem. Šī bija otrā "sausā" spēle Grūbaueram šosezon un 22.mačs bez ielaistiem vārtiem NHL karjerā.

Uzvarētāju sastāvā ar precīziem metieniem izcēlās Šeins Raits, Andrē Burakovskis, Džastins Šulcs, Brendons Tanevs un Viljams Borgens.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu