Video Vītoliņš par Girgensonu: No mūsu puses izdarīsim visu...

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja treneris Harijs Vītoliņš
Latvijas hokeja treneris Harijs Vītoliņš Foto: Latvijas Hokeja federācija

Latvijas hokeja izlases stūrmanis Harijs Vītoliņš pirms pārbaudes mača ar Somijas valstsvienību sarunā ar medijiem izteicās par sastāva komplektāciju un sagatavošanās procesu kopumā.

Šī spēle izlases hokejistiem būs šogad pirmā uz "Arēnas Rīga" ledus. Speciālists atzina, ka atmosfēra tomēr būs citādāka, jo šī būs pirmā spēle, kad maču vēros plašāks skatītāju loks. Pirmās divas spēles bija nosacīti slēgtas, jo tās apmeklēja tikai skatītāji ar ielūgumiem un mediji.

Vītoliņš arī skaidroja, ka nākamo divu pārbaudes maču pretiniece Somija pasaules čempionātam gatavosies ar lielākoties Eiropā spēlējošiem hokejistiem.

"Mēs katru gadu redzam, ka somi mēģina popularizēt to savu Eiropas hokeju. Vienmēr ir tikai 2-3 NHL spēlētāji. Šogad, kad ar [Juku] Jalonenu runāju, viņš arī teica, ka viņi plāno piesaistīt tikai 2-3 NHL spēlētājus," sacīja Vītoliņš.

Latvijas izlases kontekstā viens no aktuālākajiem jautājumiem ir Zemgus Girgensona potenciālā pievienošanās valstsvienībai. Viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" vienība šonakt zaudēja pat matemātiskas izredzes kvalificēties Stenlija kausa izcīņai, bet ziņu par hokejista plāniem izlases sakarā līdz šim nav bijis.

Vītoliņš sacīja, ka ar Girgensonu sazināsies pēc regulārās sezonas beigām.

"Mēs savu nostāju pateicām, ka viņus [NHL spēlētājus] gribam redzēt. Netraucēsim, lai nobeidz [sezonu]. Ir daudz faktoru. Zemgum, man šķiet, līgums arī beidzas. Viņš gribēs vai negribēs bez līguma braukt? Kad beigsies sezona, tad mēs mēģināsim sazvanīties ar viņu, lai noskaidrotu viņa tālāko redzējumu. No mūsu puses izdarīsim visu. Esam gatavi uzreiz pirkt biļetes un sagādāt apstākļus. Viss būs atkarīgs no viņa," norādīja speciālists.

Runājot par Merzļikinu, Vītoliņš sacīja, ka vārtsarga situācija atšķiras no Girgensona, jo Merzļikinam par jaunu kontraktu nav jādomā. 

"Jāsagaida tās pēdējās pārrunas, kas ASV ir ierastas. Pēc tam viņam nav nekādu šķēršļu," Merzļikina situāciju komentēja Vītoliņš.

Tāpat treneris arī atzinīgi novērtēja Martina Laviņa un citu jauno hokejistu sniegumu aizvadītajās pārbaudes spēlēs pret Austrijas izlasi. Viņš uzskata, ka ASV koledžās spēlējošajiem hokejistiem izpratni par spēli un sagatavošanās procesu pozitīvi ietekmē ikdienas vide.

Šobrīd Šveices augstākās līgas pusfinālos cīnās Rūdolfs Balcers un Ronalds Ķēniņš. Zviedrijas augstākās līgas pusfinālā cīņu turpina Rodrigo Ābola un Mārtiņa Dzierkala pārstāvētās komandas, bet Vācijas DEL līgas finālā spēlēs Kristera Gudļevska "Fischtown Pinguins".

Vītoliņš neslēpj, ka šie spēlētāji būs labā ritmā, bet viņi būs psiholoģiski iztukšoti: "Finālā zaudēt... Tu biji tik tuvu. Tad ir tāds tukšums. Es saprotu, ka nebūs iespējams noturēt spēlētāja maksimālo formu un koncentrāciju, kad viņam jāpārslēdzas no "play-off" uz čempionātu."

Latvijas izlase 10. un 11. aprīlī "Arēnā Rīga" aizvadīs mačus ar Somiju, bet 3. un 4. maijā - ar Norvēģiju.

Savukārt 26. un 27. aprīlī notiks izbraukuma spēles ar Šveici.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu