Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Audio Treneris Raimonds Vilkoits ieskicē Latvijas plānu izšķirīgajā spēlē pret ASV

Raimonds Vilkoits
Raimonds Vilkoits Foto: Latvijas Hokeja federācija

Pirms Latvijas hokeja izlases pasaules čempionāta grupas turnīra noslēdzošās spēles ar ASV izlasi komentāru par gaidāmo cīņu sniedz valstsvienības treneris Raimonds Vilkoits. 

Latvija ar ASV Ostravā tiksies pl. 17.20. Lai iekļūtu ceturtdaļfinālā, Harija Vītoliņa vadītajai komandai jāizcīna uzvara pamatlaikā un jācer, ka Zviedrija to pašu izdarīs spēlē ar Slovākiju. 

- Pastāstiet par gaidāmo spēli ar Amerikas izlasi. Kam jūs tieši gatavojāties, kam pievērsāt uzmanību?

- Mēs ņemam vērā, ka Amerika ir diezgan uzbrūkoša komanda, spēlē arī aktīvu hokeju, kā jau šajā čempionātā tas formāts vairākām komandām ir. Mēs gatavojamies, ka mums jānostāv pirmās minūtes, jānotur pirmo minūšu spiediens. Tas, ko mēs gribam, - spēlēt dziļi viņu zonā pēc mūsu iespējām. Spēlēt mūsu hokeju disciplinēti aizsardzības zonā, pašaizliedzīgi bloķēt metienus. Tad, kad mums būs iespējas, izmantot pretuzbrukumus. No pozicionālā uzbrukuma arī izveidot dažus momentus ar metieniem no zilās līnijas.

- ASV izlasei ir spēcīgākā uzbrukuma līnijā šajā čempionātā. Kā plānojat apstādināt šo visu?

- Mēs to ņemam vērā un zinām. Priekš mums tas būs diezgan ierasts formāts. Mums jāspēlē disciplinēti aizsardzībā, jābloķē metieni, jātur spēlētājs savu [vārtu] priekšā. Mēs nedrīkstam iekrist uz liekām pretkustībām.

- Kādas sastāva izmaiņas šodien plānotas? Vai atklāsiet vārtsargu?

- Pie vārtsarga es sapratu, ka mēs pieturamies. Tagad pēc rīta slidošanas skatīsimies, kāda ir situācija ar Egli [Haraldu]. Tūlīt jau mēs arī izlemsim par galīgo sastāvu. Principā mums ir plāns A un plāns B.

- Principā neko neatklājāt par sastāvu?

- Diemžēl parasti tas nav noslēpums, bet šajā gadījumā mums ir tāds mainīgais.

- Paldies, un veiksmīgu spēli!

Pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā norisināsies līdz 26. maijam.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu