Šakils O'Nīls: Porziņģim sejā bija redzams skatiens "esmu gatavs strādāt"

TVNET Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) leģenda Šakils O'Nīls priecājas, ka Kristapam Porziņģim izdevies sadziedēt traumu, lai viņš varētu palīdzēt Bostonas "Celtics" komandai fināla sērijā.

Jau vēstīts, ka Porziņģis naktī uz piektdienu NBA fināla sērijas pirmajā mačā palīdzēja "Celtics" uzveikt latvieša bijušo komandu Dalasas "Mavericks".

Porziņģis uzvarētāju labā guva 20 punktus, 18 no tiem pirmajā puslaikā. 11 punktus latvietis guva jau pirmajā ceturtdaļā.

Kājas muskuļa traumas dēļ Porziņģis nebija spēlējis piecas nedēļas, izlaižot 10 spēles pēc kārtas.

"Es priecājos par Porziņģi. Priecājos, ka viņš varēja spēlēt. Viņš ilgu laiku nebija spēlējis. Viņš nospēlēja ļoti labi," NBA TV raidījumā "Game Time" teica O'Nīls.

Kādreizējā NBA zvaigzne norādīja, ka "Celtics" fani taisījuši lielu troksni, aizrautīgi atbalstot Porziņģi.

"Viņš trāpīja savus metienus un palīdzēja komandai aizsardzībā. Viņš neko daudz neizdarīja otrajā puslaikā, taču nebija vajadzības," piebilda O'Nīls.

"Man patīk, ka Porziņģis saskata šo momentu. Kopš brīža, kad viņš ienāca arēnā, viņa sejā bija redzams skatiens – esmu finālā, esmu gatavs strādāt."

O'Nīls norādīja, ka daudzi spēlētāji bieži neapzinās, ka šī viņiem karjerā var būt pirmā un pēdējā iespēja spēlēt NBA finālā.

"Daudzi puiši vienkārši izbauda šo momentu, bet viņš labi apzinās, ka spēlēšana finālā nav garantēta, pat ja komanda ir spēcīga."

Patlaban 52 gadus vecais O'Nīls karjerā četras reizes izcīnīja NBA čempiona titulu (trīs ar Losandželosas "Lakers" un vienu ar Maiami "Heat").

Sērijas otrā spēle turpat Bostonā paredzēta naktī uz pirmdienu (plkst. 3.00 pēc Latvijas laika). Sērija ilgs līdz vienas komandas četrām uzvarām.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu