Latvijas U-20 basketbolisti pārbaudes mačā zaudē Gruzijai

LETA
Foto: Schutterstock.com

Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlase svētdien pārbaudes mačā ar rezultātu 74:81 (18:25, 20:14, 20:17, 16:25) piekāpās vienaudžiem no Gruzijas.

Starp Latvijas basketbolistiem ar 13 punktiem rezultatīvākais bija Roberts Vēveris, Edvards Egle guva 12 punktus un tika pie piecām rezultatīvām piespēlēm, kamēr pa 11 punktiem iekrāja Rihards Berkolds un Kristofers Karlsons.

Gruzīniem 26 punktus guva Giorgi Sulaberidze, kura kontā arī septiņas bumbas zem groziem un piecas rezultatīvas piespēles.

Sestdien pirmajā spēlē Latvijas basketbolisti uzvarēja ar 82:67.

Latvijas U-20 izlases kandidāti galvenā trenera Ainara Bagatska vadībā pirmdien sāka gatavoties Eiropas U-20 čempionāta B divīzijas turnīram, kas no 12. līdz 21.jūlijam notiks Rumānijas pilsētā Pitešti.

Sagatavošanās posmā paredzētas septiņas pārbaudes spēles: 15. un 16.jūnijā ar Gruzijas U-20 izlasi, 20. un 21.jūnijā ar Lietuvas komandu, 29. un 30.jūnijā ar Ukrainas U-20 izlasi un 6.jūlijā ar Igaunijas vienību (visas - Rīgas 49. vidusskolas zālē).

Eiropas U-20 čempionāta B divīzijas turnīra pirmajā posmā Latvijas komandas pretinieki būs Horvātijas, Somijas, Slovākijas un Šveices basketbolisti. Divas labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par ceļazīmēm uz A divīziju.

Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlases kandidātu saraksts:

Kristofers Karlsons, Armands Gailišs (abi - "Valmiera Glass"/ViA), Edvards Egle, Rūdolfs Švītiņš (abi - "Latvijas Universitāte"), Roberts Vēveris (RSU/"VEF Rīga"), Rihards Berkolds ("Rīgas Zeļļi"), Francis Neilands (LU/"BS Rīga"), Dāvis Ozers ("Ventspils"), Jēkabs Kapustāns, Ralfs Tumaševs (abi - BS "Ogre"), Ernests Ločmelis (Austrumfloridas koledža, NCAA), Kristaps Soldatenoks ("Liepāja"), Jānis Jīnemanis ("Gottingen", Vācija), Pēteris Pinnis ("VEF Rīga"), Andrejs Silčonoks (Toronto Metropolitēna universitāte, Kanāda).

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu