Video Kārtējais skandāls – fanu naidīga saukļa dēļ Serbija draud izstāties no "Euro 2024" (1)

TVNET Sports
Serbijas futbolisti
Serbijas futbolisti Foto: AFP/Scanpix

Fanu naidīga saukļa dēļ Serbijas vīriešu futbola izlase draud izstāties no 2024. gada Eiropas čempionāta, kas patlaban risinās Vācijā, vēsta BBC.

Horvātijas un Albānijas futbolistu duelī, kas trešdien noslēdzās neizšķirti 2:2, līdzjutēji tribīnēs skandēja saukli "Ubij, ubij, ubij Srbina!" (nogalini, nogalini, nogalini serbu).

Serbijas Futbola asociācijas ģenerālsekretārs Jovans Šurbatovičs ir pieprasījis lielākās iespējamās sankcijas Horvātijai un Albānijai. Viņš pat izteicis draudus, ka Serbija varētu izstāties no "Euro 2024".

Serbijas futbolisti turnīra ievadā sīvā cīņā ar 0:1 atzina čempionāta favorītes Anglijas pārākumu. Turnīra otrajā spēlē serbi ceturtdien plkst. 16.00 spēkosies ar Slovēnijas futbolistiem.

Šis nav pirmais skandāls "Euro 2024" turnīrā, kas saistīts ar naida kurināšanu. Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) trešdien anulēja albāņu izcelsmes Kosovas žurnālista Arlinda Sadiku akreditāciju Eiropas čempionātam.

Sadiku spēlē pret Angliju parādīja nacionālistisku žestu Serbijas līdzjutējiem. Šis žests atdarina ērgli, kas attēlots uz Albānijas karoga. Šāds žests var izraisīt spriedzi starp serbu nacionālistiem un etniskajiem albāņiem.

UEFA arī piespriedusi 10 tūkstošu eiro naudassodu Serbijas un Albānijas federācijām par fanu plakātiem, kam ir politiska nozīme un provokatīvs saturs.

Serbijas federācijai arī piespriests 14,5 tūkstošu eiro naudassods, jo fani spēlē pret Angliju laukumā meta dažādus priekšmetus.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu