Sautgeits par Anglijas izlases fanu neapmierinātību: Tas rada neparastu darba vidi

TVNET Sports
Anglijas futbola izlases galvenais treneris Gerets Sautgeits
Anglijas futbola izlases galvenais treneris Gerets Sautgeits Foto: dpa/scanpix

Anglijas futbola izlases fanu neapmierinātība ir nesalīdzināma ar citām komandām, kas kvalificējušās 2024. gada Eiropas čempionāta astotdaļfinālam, uzskata vienības galvenais treneris Gerets Sautgeits.

Anglijas izlase pirms "Euro 2024" sākuma tika uzskatīta par turnīra galveno favorīti, taču komandas parādītais sniegums laukumā nav bijis pārliecinošs. 

Turnīra ievadā Anglija ar lielām pūlēm 1:0 uzveica Serbiju, turpinājumā spēlēja 1:1 neizšķirti pret Dāniju, kā arī nospēlēja 0:0 pret Slovēniju.

Lai gan trīs spēlēs izcīnīta tikai viena uzvara, Anglijas futbolisti kvalificējušies Eiropas čempionāta astotdaļfinālam kā C grupas uzvarētāji.

Fani sevišķi pauda neapmierinātību par neizšķirtu pret Slovēniju, kas pasaules rangā ieņem 57. vietu – par 52 pozīcijām zemāk, nekā ierindojas Anglija.

Anglijas fani ne tikai izsvilpa komandu, bet arī meta trenerim ar tukšām glāzēm.

"Tas ir vissvarīgākais – faniem jāturpina atbalstīt komanda. Saprotu, ka neapmierinātība vairāk ir vērsta tieši pret mani, kas ir labāk, nekā pavērst to pret visu komandu," BBC citē treneri.

"Tomēr tas rada neparastu darba vidi. Neesmu redzējis tādu attieksmi pret citām komandām, kas kvalificējušās ["play-off"]. Lepojos ar spēlētājiem, kā viņi ar to tiek galā," piebilda Sautgeits.

Anglijas futbolisti nekad iepriekš nav uzvarējuši Eiropas čempionātā. Šai nācijai vienīgais lielais panākums futbolā ir uzvara Pasaules kausa izcīņā 1966. gadā.

Iepriekšējā Eiropas čempionātā Anglija sasniedza finālu, taču cīņā par titulu piekāpās Itālijai.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu