Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Latvijas 3x3 basketbolisti neticami atspēlējas un uzveic ASV izlasi

Latvijas 3x3 basketbolisti ar Zigmāru Raimo, Franci Lāci, Kārli Lasmani un Nauri Miezi sastāvā ceturtdien grūtā cīņā svinēja ceturto uzvaru četrās Parīzes olimpisko spēļu turnīra spēlēs, atspēlējoties mačā ar ASV.

Latvija uzvarēja ar 21:19.

Uzdevumu uzvarēt latviešiem atviegloja Džimera Fredeta savainojums, spēli amerikāņiem aizvadot trijatā.

Tomēr vadībā savu komandu ar viena punkta metienu un tālmetienu izvirzīja Kenjons Berijs - 3:0.

Raimo guva punktu ar bumbas triecienu grozā no augšas, bet Miezis ar tālmetienu izlīdzināja rezultātu - 3:3.

Berijs iemeta vēl divus tālmetienus (7:3), bet pēc vēl viena viņa divpunktu metiena - 11:5.

Ar Mieža un Lasmaņa tālmetieniem un Mieža viena punkta metienu tika panākts neizšķirts - 11:11.

Ar Lāča bumbas triecienu grozā no augšas pirmoreiz mačā tika panākta vadība - 12:11, taču Dilans Treviss ar trim tālmetieniem pēc kārtas izvirzīja amerikāņus vadībā ar 17:13.

Miezis ar diviem tālmetieniem panāca 19:19, bet pēdējos divus metienus viena punkta vērtībā realizēja Lasmanis, 22,6 sekundes pirms mača beigām panākot uzvaru.

Latvijas komandā desmit punktus, sešas atlēkušās bumbas un trīs rezultatīvas piespēles sakrāja Miezis, astoņus punktus, četras atlēkušās bumbas un rezultatīvu piespēli - Lasmanis, Raimo guva divus punktus un Lācis - vienu punktu.

Amerikāņiem desmit punktus guva Berijs, realizējot četrus no septiņiem tālmetieniem, bet sešus punktus, trāpot trīs no sešiem tālmetieniem, - Treviss. Karīms Medokss pievienoja trīs punktus un piecas atlēkušās bumbas.

Latvija - ASV 21:19 (statistika)

  • 1p. 10/13 - 4/11
  • 2p. 5/14 - 7/16
  • soda metieni - 1/2 - 1/3
  • rezultatīvas piespēles - 5:3
  • atlēkušās bumbas - 16:13
  • kļūdas - 3:3

Turnīra tabulā Latvija ar četrām uzvarām četros mačos ir līdere. Trīs uzvaras ir Serbijai, pa divām uzvarām - Francijai, Lietuvai, Nīderlandei un Polijai, vienu panākumu ir izcīnījusi Ķīna, bet zaudējumi visos mačos ir ASV komandai.

Citās vakara sesijas spēlēs Lietuva ar 20:18 pieveica amerikāņus, Polija ar 22:17 pārspēja Ķīnu, bet Serbijas basketbolisti ar 19:16 pieveica mājinieci Franciju. Šo spēli lietus dēļ nācās pārtraukt, rezultātam esot 13:10 Serbijas labā.

Iepriekšējos mačos latvieši ar 21:14 pieveica Lietuvu, ar 21:12 - Nīderlandi un ceturtdien ar 22:8 sagrāva Ķīnas komandu..

Ceturtdienas sesijas spēlēs Serbija ar 21:19 pieveica Nīderlandi, Lietuva ar 21:12 apspēlēja poļus, bet mājiniece Francija ar 13:20 piekāpās nīderlandiešiem.

3×3 basketbola turnīrā Parīzē piedalās astoņu valstu komandas - ASV, Francija, Ķīna, Latvija, Lietuva, Nīderlande, Polija un Serbija.

Pirmajā posmā no 30.jūlija līdz 4.augustam tiek izspēlēts apļa turnīrs, katrai komandai sacenšoties ar katru. Divas labākās kvalificēsies pusfinālam, bet 3.-6.vietas ieguvēji 4.augusta vakarā izspēlēs ceturtdaļfināla mačus. Pusfināli un finālspēles notiks 5.augustā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu