Mbapē PSG komandā debitē ar vārtu guvumu un izprovocētu noraidījumu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Talantīgais uzbrucējs Kiljans Mbapē, debitējot Parīzes «Saint-Germain» (PSG) komandā, piektdien izcēlās ar vārtu guvumu un izprovocētu noraidījumu, palīdzot Francijas čempionāta spēlē ar rezultātu 5:1 (1:1) viesos pārspēt «Metz».

Rezultātu 31.minūtē atklāja urugvajietis Edinsons Kavani, tomēr 37.minūtē «Metz» vienībai izlīdzinājumu ar galvu panāca Emanuels Rivjērs.

Kaut PSG komandai piederēja izteikts pārsvars, lielo pārsvaru tā ieguva vien otrajā puslaikā, kad palika vairākumā, jo 55.minūtē pēc pārtraukuma pret Mbapē laukuma vidusdaļā noraidīts tika Benuā Asū-Ekoto.

Jau pēc četrām minūtēm pats Mbapē guva vārtus, turpinājumā izceļoties arī Neimaram, vēlreiz Kavani un Lukasam Mouram.

Šī bija PSG komandas piektā uzvara jaunās sezonas piecās spēlēs, kas dod 15 punktus, bet sestdien to var panākt galvenā konkurente «Monaco», kas viesosies pie «Nice».

Pa deviņiem punktiem kopvērtējumā pašlaik ir Bordo «Girondins» un «Saint-Etienne» komandām. Bordo vienība arī spēlēja jau piektdien, viesos cīnoties 0:0 (0:0) ar «Lille», bet «Saint-Etienne» svētdien uzņems «Angers».

Mbapē sezonu iesāka tieši «Monaco» rindās, bet pāreju termiņa beigās augusta izskaņā viņš pārgāja uz PSG. Darījums nosaka, ka Mbapē vispirms tiks īrēts līdz nākamā gada 30.jūnijam, bet pēc tam vienošanās tiks pagarināta līdz 2022.gadam. Šādi rekordpirkumus veikušajai PSG komandai jārīkojas, lai apietu Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) finansu «Fair Play» noteikumus. Kā vēstīts, par Neimaru PSG šovasar samaksāja 222 miljonus eiro, bet par 18 gadus veco Mbapē nākamgad tiks maksāti 180 miljoni.

«Metz» komandai joprojām pieder arī Latvijas futbola izlases spēlētājs Jānis Ikaunieks. Šī vienība ir vienīgā, kas Francijas čempionāta jaunajā sezonā joprojām cīnās bez punktiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu