Fetels ātrākais noslēdzošajā treniņu sesijā pirms F-1 Azerbaidžānas GP izcīņas

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vācijas pilots Sebastjans Fetels ar «Ferrari» sestdien Baku uzrādīja labāko apļa laiku noslēdzošajā - trešajā - treniņu sesijā pirms Azerbaidžānas «Grand Prix» izcīņas, kas notiks svētdien.

Vācietis trases apli veica minūtē un 43,091 sekundē, aiz sevis atstājot pašreizējo pasaules čempionu Lūisu Hamiltonu no «Mercedes» komandas. Britu pilots treniņā, kurā dalībniekiem problēmas sagādāja spēcīgais vējš, bija par 0,361 sekundi lēnāks.

Avāriju treniņā piedzīvoja krievu pilots Sergejs Sirotkins ar «Williams», tāpēc vairāki citi piloti beigās nevarēja veikt lidojošo apli.

Vēlāk sestdien Baku pilsētas ielās izveidotajā trasē tiks aizvadītas kvalifikācijas sacensības.

Tikmēr piektdien pirmajos divos treniņos ātrākie bija attiecīgi soms Valteri Botass ar «Marcedes» un austrālietis Daniels Rikjardo ar «Red Bull».

Kopvērtējumā pēc trim posmiem līderpozīcijā ar 54 punktiem atrodas Fetels, tālāk ar 45 seko Hamiltons, bet trešais ar 40 punktiem ir Botass. Tikmēr ceturto vietu ar 37 punktiem ieņem Rikjardo, kurš uzvarēja iepriekšējā etapā Šanhajā, bet piekto vietu ar 30 punktiem ieņem soms Kimi Reikenens ar «Ferrari».

Jaunajā F-1 sezonā braucējiem būs jāveic 21 posms. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, no kalendāra ir izņemts Malaizijas etaps, taču sacīkstes atgriezīsies Francijā un Vācijā. Francijas «Grand Prix» norisināsies slavenajā Pola Rikāra trasē, bet Vācijā sportisti par godalgām cīnīsies Hokenheimā.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hamiltons, kurš izcīnīja savu ceturto titulu karjerā, bet komandu vērtējumā «Mercedes» palika nepārspēta ceturto gadu pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu