Obamejangs pievienojas «Arsenal» un kļūst par kluba vēsturē dārgāko pirkumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Gabonas futbolists Pjērs Emeriks Obamejangs trešdien oficiāli pievienojās Anglijas premjerlīgas klubam Londonas «Arsenal», kļūstot par kluba vēsturē dārgāko pirkumu, vēsta BBC.

28 gadus vecais uzbrucējs līdz šim pārstāvēja Vācijas bundeslīgas klubu Dortmundes «Borussia», kas par spēlētāja līguma izpirkuma maksu saņems 56 miljonus mārciņu (aptuveni 63,7 miljoni eiro).

Līdz šim «Arsenal» par viena spēlētāja iegādi visvairāk iztērēja pērnvasar, kad par 46,5 miljoniem mārciņu (apmēram 52,8 miljoni eiro) uz Londonas klubu pārcēlās franču uzbrucējs Aleksandrs Lakazets no Lionas «Olympique».

«Arsenal» līguma detaļas gan neatklāj, taču klubs vēsta, ka panākta ilgtermiņa vienošanās ar Obamejangu un spēlētājs iegādāts par klubam rekordlielu samaksu.

Dortmundes «Borussia» komandas rindās Obamejangs spēlēja kopš 2013. gada. Kopumā 213 spēlēs uzbrucējs izcēlās ar 141 precīzu sitienu. Šosezon futbolista rēķinā ir 21 vārti 24 mačos.

2015. gadā Obamejangs tika atzīts par Āfrikas labāko futbolistu. Gabonas valstsvienības sastāvā 56 spēlēs viņš izcēlies ar 23 gūtiem vārtiem.

«Arsenal» patlaban ieņem 6. vietu Anglijas premjerlīgas kopvērtējumā. Janvārī spēlētāju pārejas logā Londonas klubs veicis būtiskas pārmaiņas, jo iepriekšējais komandas līderis čīlietis Aleksis Sančess pārcēlās uz Mančestras «United».

Savukārt uz «Arsenal» no Mančestras «United» šomēnes pārnācis armēņu pussargs Henrihs Mhitarjans, kurš kopā ar Obamejangs spēlēja Dortmundes «Borussia» no 2013. līdz 2016. gadam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu