Pirmo reizi Ziemas olimpiskajās spēlēs piedalīsies Āfrikas skeletoniste

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: @simisleighs

Nigērijas skeletoniste Simidele Adeagbo kļuvusi par pirmo savas valsts un Āfrikas skeletonisti, kas piedalīsies nākammēnes gaidāmajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.

Tāpat viņa kļuvusi par pirmo tumšādaino sportisti, kura olimpiskajās spēlēs piedalīsies skeletona sacensībās.

Par Adeagbo kvalificēšanos Phjončhanas olimpiskajām spēlēm Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) paziņoja pirmdien.

Ceļu pretī olimpiskajām spēlēm 36 gadus vecā sportiste sāka pagājušā gada augustā. Līdz tam viņa deviņus mēnešus ar sportu un skeletonu vispār nebija nodarbojusies. Bet vēl pirms tam Adeagbo startēja vieglatlētikas trīssoļlēkšanas disciplīnā.

A post shared by SimiSleighs (@simisleighs) on

«Tas ir oficiāli! Esmu olimpiete! Man ir liels gods būt pirmajai Nigērijas, Āfrikas, kā arī tumšādainajai sportistei skeletonā Ziemas olimpiskajās spēlēs,» savā «Instagram» kontā raksta Adeagbo. «Ticība man ļāvusi sapni pārvērst par realitāti. Paldies visiem par mīlestību un atbalstu. Nākamā pietura - Phjončhana.»

Adeagbo galvenais ierocis skeletonā ir viņas ātrais starta ieskrējiens.

Olimpiādes spēlēm viņa kvalificējās piecās sacensībās Ziemeļamerikas trasēs.

Skeletona sacensības dāmām Phjončhanā notiks 16. februārī. Tajās piedalīsies arī Latvijas labākā skeletoniste Lelde Priedulēna.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu