Lietuvas basketbola izlase pārbaudes spēlēs piedzīvo trešo zaudējumu pēc kārtas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Lietuvas basketbola valstsvienība, kas, gatavojoties Eiropas čempionātam, 19.augustā Rīgā spēlēs pret Latviju, ceturtdien Francijas pilsētā Orleānā piekāpās mājinieku basketbolistiem ar rezultātu 77:98, pārbaudes mačos piedzīvojot trešo zaudējumu pēc kārtas.

Lietuvas izlases rindās 14 punktus guva Martins Gecevičs un Arturs Gudaitis, lietuviešu lielākā zvaigzne Jons Valančūns iemeta 13, bet Jons Mačulis pievienoja 12 punktus. Savukārt Francijas komandas labā 17 punktus guva Nando de Kolo un Evans Furnjē.

Latvijas kaimiņvalsts basketbolistiem šis bija trešais zaudējums četros pārbaudes mačos un jau trešā neveiksme pēc kārtas. Dienu iepriekš turpat Francijā lietuvieši ar 80:82 piekāpās Horvātijas valstsvienībai.

Savukārt pirms tam augusta sākumā pārbaudes turnīrā Klaipēdā, kurā Latvijas izlase cieta divas neveiksmes, lietuvieši finālā ar 70:81 zaudēja Gruzijai, bet pusfinālā ar 59:58 pārspēja Poliju.

Jau pēc nedēļas Lietuvas izlase, kas iepriekšējos divos Eiropas čempionātos izcīnīja sudrabu, viesosies Rīgā uz pārbaudes turnīru - 18.augustā tiekoties ar Rumāniju un 19.augustā ar Latviju.

Lietuvas basketbola izlasi vada galvenais treneris Daiņuss Adomaitis, kurš savas spēlētāja karjeras laikā no 2007. līdz 2009.gadam spēlēja Latvijas kluba «Barons»/LMT.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase piektdien, 11.augustā, «Arēnā Rīga» plkst.19 spēkosies ar Polijas komandu. Šajā mačā debiju pieaugušo valstsvienībā piedzīvos Kristaps Porziņģis, bet pēc piecu gadu pārtraukuma Latvijas kreklu atkal uzvilks Dāvis Bertāns. Līdz ar to pirmo reizi vēsturē Latvijas izlases rindās vienā spēlē piedalīsies divi spēlētāji no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu