Džeimss un Lavs kopā gūst 70 punktus uzvarētā spēlē Bostonā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Ar uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences finālsēriju pagājušajā naktī sāka iepriekšējās sezonas čempionvienība Klīvlendas «Cavaliers», kas ar 117:104 izbraukumā pārspēja konferences regulārās sezonas spēcīgāko komandu Bostonas «Celtics».

Uzvarētājiem lielisku sniegumu demonstrēja līderis Lebrons Džeimss, kas guva 38 punktus un savāca deviņas atlēkušās bumbas zem groziem. Kevina Lava kontā 32 punkti un 12 izcīnītas bumbas, bet Tristans Tompsons pievienoja 20 punktus.

«Celtics» sastāvā pa 21 punktam sameta Džejs Krauders un Everijs Bredlijs, bet Aizeja Tomass guva 17 punktus un veica 10 rezultatīvas piespēles partneriem.

Klīvlendas basketbolisti jau pirmajā puslaikā ieguva 22 punktu pārsvaru (61:39), tādējādi pēc nospēlētām pirmajām 24 minūtēm ieliekot pamatus uzvarai pirmajā finālsērijas mačā. Turklāt «Celtics» vienības spēlētāji spēles sākumā no 14 izmestajiem metieniem realizēja vien trīs.

«Viņš spēlē visaugstākajā līmenī. Un tas ir iemesls tam, kāpēc mēs viņu tik daudz izmantojam,» ESPN citē «Cavaliers» treneri Taironu Lū, kas izsakās par Džeimsa sniegumu. «Ja Lebrons ir līmenī, tad arī pārējie puiši spēlē pietiekami labi un mums ir labas izredzes izcīnīt uzvaru.»

«Cavaliers» komandai šī bija pirmā spēle 10 dienu laikā. Līdz Austrumu konferences finālam tā aizkļuva bez neviena zaudējuma.

Nākamā spēle risināsies Bostonas «TD Garden» arēnā naktī uz sestdienu.

Tikmēr Rietumu konferences finālsērijā Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio «Spurs» komanda ar 0-2 ir iedzinēja lomā pret Goldensteitas «Warriors».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu