Kurucs slavenās Barcelonas «Lassa» sastāvā pieteikts Eirolīgas spēlei

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe

Talantīgais Latvijas basketbolists Rodions Kurucs pieteikts slavenā Spānijas kluba Barselonas «Lassa» sastāvā ceturtdien izbraukumā gaidāmajam ULEB Eirolīgas mačam pret Itālijas komandu Milānas «EA7 Emporio Armani», liecina turnīra rīkotāju informācija.

Pašlaik 19 gadus vecais Kurucs pirmās Barselonas komandas sastāvā šosezon vēl nav spēlējis. Ikdienā viņš pārstāv kluba otro vienību, kas spēlē Spānijas pēc spēka otrajā līgā. Tajā viņš 17 mačos vidēji izcēlies ar 9,8 punktiem un 2,4 atlēkušajām bumbām.

«Kurucs kopā ar komandu trenējas jau desmit dienas, turklāt bija kopā ar mums nodarbībās arī pirms sezonas. Domāju, viņš mums varētu palīdzēt arī Milānā,» portāls «Sport.es» citē «Lassa» galveno treneri Georgi Bartzoku.

Kurucs pirms sezonas trenējās kopā ar Barselonas «Lassa» pirmo komandu, taču tad viņš iedzīvojās nopietnā ceļgala traumā un nevarēja spēlēt pāris mēnešus.

Talantīgais basketbolists kopā ar Anžeju Pasečņiku tiek minēti starp tiem spēlētājiem, kurus varētu izraudzīties šī gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā.

Kurucs 2015.gadā ar Barselonas klubu noslēdza līgumu uz četriem gadiem, kamēr viņa iepriekš pārstāvētā Latvijas komanda «VEF Rīga» tika pie ievērojamas kompensācijas.

Šosezon Barselonas vienībai ULEB Eirolīgas turnīrā neklājas pārāk spīdoši, jo tā 22 mačos guvusi vien astoņas uzvaras un kopvērtējumā ieņem 12.vietu, no izslēgšanas turnīra zonas atpaliekot par trim panākumiem.

Zīmīgi, ka cita Spānijas kluba Vitorijas «Baskonia» sastāvā ULEB Eirolīgas turnīram pieteikts Rodiona brālis Artūrs Kurucs, taču viņš šajā turnīrā laukumā nav devies.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu