Mediji: Džeimss neuzspiež «Lakers» iegūt vēl vienu superzvaigzni

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kelley L Cox / REUTERS

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Losandželosas «Lakers» šīs vasaras lielākais ieguvums Lebrons Džeimss neuzspiežot kluba vadībai veikt maiņas darījumu, lai iegūtu vēl vienu superzvaigzni, ziņo ESPN.

Pēc Džeimsa iegūšanas vairākas līgas zvaigznes tiek minētas kā potenciālie Losandželosas komandas mērķi, lai ievērojami pastiprinātu sastāvu un spētu izrādīt pretestību Goldensteitas «Warriors» Rietumu konferencē. Pie iespējamajiem darījumiem tiek minēti vairāki spēlētāji - Kavai Lenards (Sanantonio «Spurs»), Demjans Lilards (Portlendas «Trailblazers»), Džons Vols (Vašingtonas «Wizzards») un citi.

Lai cik pārsteidzoši tas liktos, taču Džeimss ir ar mieru būt komandas vienīgā lielā zvaigzne, palīdzot jaunajiem spēlētājiem viņu attīstībā. Šis 33 gadus vecā basketbolista lēmums ir negaidīts, jo iepriekšējos gados Džeimss vienmēr sev blakus ir vēlējies augsta līmeņa basketbolistu, kurš palīdzētu noņemt atbildību no pleciem.

ESPN žurnāliste Ramona Šelburna ziņo, ka līgas superzvaigzne esot apmierināts ar komandas jaunpienācējiem, sastāvam pievienojot spēlētājus, kuri spēj paši izveidot spēles situācijas.

«Džeimss darīs to pašu, ko savulaik darīja Maikls Džordans un Kobe Braiants, kad sasniedza 34 gadu vecumu, - spēlēs vairāk bez bumbas, izmantojot priekšrocības «postā», kur Džeimsu noturēt būs grūti jebkurai komandai,» sacīja Šelburna.

Žurnāliste ziņo, ka Džeimss komandā vēlas redzēt spēlētājus, kuri sevi nežēlo un spēlē aizsardzībā. Džeimss esot ilgi apspriedis komandas potenciālo modeli kopā ar «Lakers» prezidentu Maģisko Džonsonu, un abi esot nonākuši pie kopsaucēja, ka nepieciešams ir piesaistīt spēlētājus, kuri zina, kas ir nepieciešams, lai uzvarētu, kā arī palīdzētu Losandželosas jaunajiem talantiem pilnveidoties.

Šāda Džeimsa nostāja, iespējams, ir arī gudrs un pārdomāts gājiens, lai komanda spētu sasniegt čempiontitulu tuvāko gadu laikā. Gadījumā, ja «Lakers» nolemj sastāvam piesaistīt vēl vienu līgas zvaigzni, tad būtu nepieciešams šķirties no kāda jaunā talanta (Lonzo Bols, Brendons Ingrams vai Kails Kūzma), kā arī nākotnes drafta izvēlēm. Taču, ja komanda neizlemj veikt maiņas darījumu, tad nākamvasar «Lakers» ir visas iespējas sastāvam piesaistīt augsta līmeņa brīvo aģentu, piemēram, Kavai Lenardu, tādējādi nezaudējot jaunos talantus un drafta izvēles.

Kā zināms, līgas superzvaigzne Džeimss piekritis četru gadu līgumam ar Losandželosas «Lakers», svētdien pavēstīja sportistu pārstāvošā aģentūra «Klutch Sports Group». Līgums tiks noslēgts par 154 miljoniem ASV dolāru (132 miljoniem eiro).

Džeimss aizvadītajā sezonā regulārajā čempionātā 82 spēlēs vidēji guva 27,2 punktus, izcīnīja 6,3 atlēkušās bumbas un veica 6 rezultatīvas piespēles. Savukārt izslēgšanas turnīrā, kuras finālsērijā «Cavaliers» piekāpās Goldensteitas «Warriors», Džeimss 22 mačos caurmērā iemeta 34 punktus, izcīnīja 9,1 bumbu zem groziem un veica 9 rezultatīvas piespēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu