Porziņģis: Man ir jāatslābinās un jākļūst mazāk stīvam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas «Knicks» komandas pašlaik nevar sajust savu ritmu, kas arī atspoguļojas viņa zemajā metienu precizitātē un pēdējos mačos nestabilajā sniegumā, sacīja spēlētājs.

«Knicks» komanda nesen noslēdza piecu spēļu izbraukumu, bet otrdien Ņujorkas vienība uzsāks trīs maču sēriju savā laukumā, vispirms tiekoties ar Indiānas «Pacers». Porziņģim šī būs 100.spēle viņa NBA karjerā.

«Mums viens otram ir jāuzticas. Līdz ko mums uzbrukums vairs nepadodas un nespējam trāpīt metienus, arī aizsardzība sāk «buksēt»,» pēc pirmdienas treniņa teica Porziņģis. «Tādos brīžos mums jāturas kopā. Šādi mēs varētu noturēties aizsardzībā un apturēt pretiniekus. Grūtos brīžos mums jāturas kopā.»

Lai arī iepriekšējos mačos Porziņģis bijis gana rezultatīvs, viņam bijusi zema metienu precizitāte, bet šobrīd «Knicks» ir piedzīvojusi trīs zaudējumus pēc kārtas.

«Šobrīd nespēju sajust ritmu. Man ir nedaudz jāatslābinās un jākļūst mazāk stīvam. Šī iemesla dēļ spēļu laikā pieņemu nepareizus lēmumus un tad jau sākas ķēdes reakcija. Man laukumā jādodas brīvam no domām, taču tajā pašā laikā agresīvam un jāuzbrūk grozam. Iepriekšējos mačus esmu sācis, būdams pārlieku satraukts, tāpēc sniegums nav labs un tā tas turpinās visu spēli,» izteicās latvietis.

«Iepriekšējie mači bija grūti, taču tajā pašā laikā bijām pietiekami atpūtušies, jo spēles bija ar vienas dienas pārtraukumu. Tomēr pēc neveiksmes pret Fīniksas «Suns» komandu piedzīvojām kritumu, zaudējām arī Goldensteitas «Warriors», kas ir ļoti laba komanda. Mačs Denverā pret «Nuggets» arī bija sarežģīts, taču tā ir lieliska pieredze. Ir grūti aizvadīt tik daudz spēļu izbraukumā. Nevaru sagaidīt, kad atkal varēšu spēlēt savā laukumā, kur atmosfēra ir krietni labāka,» norādīja Porziņģis.

Porziņģis šosezon 27 mačos vidēji iemetis 20,1 punktu un izcīnījis 7,7 atlēkušās bumbas.

Tikmēr «Knicks» ar 14 uzvarām 27 mačos ir Austrumu konferences kopvērtējuma sestajā vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu