ATP ranga pirmās vietas pretendents Marejs uzvar Vīnes turnīrā

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Britu tenisists Endijs Marejs, kurš saglabā labas cerības tuvākajās nedēļās kļūt par ATP ranga līderi, svētdien triumfēja Vīnes «ATP World Tour 500» turnīrā. Finālā planētas otrā rakete ar rezultātu 6-3, 7-6 (8:6) pārspēja Žo Vilfrīdu Tsongu, kurš rangā atrodams 15.pozīcijā.

Jau pirmā seta otrajā geimā Marejs lauza pretinieka servi, bet turpinājumā uzvarēja servētāji, tādējādi Marejs tika pie drošas uzvaras ar 6-3. Otro setu Marejs iesāka ar nobreikotu Tsongas servi, taču astotajā geimā Francijas tenisists revanšējās, panākot 4-4. Turpinājumā tenisisti uzvarēja pie savām servēm, tāpēc seta uzvarētājs bija jānoskaidro taibreikā. Tajā ar 8:6 uzvarēja Marejs, tādējādi kļūstot par turnīra uzvarētāju.

Skots nesen Ķīnā uzvarēja 500 punktu turnīrā Pekinā, kā arī «Masters 1000» sacensībās Šanhajā, šajos abos turnīros triumfējot kopā desmit mačos un nezaudējot nevienā setā. Kopā šosezon Marejs uzvarējis 69 mačos un zaudējis tikai deviņos, triumfējot Vimbldonas čempionātā un Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Lai Marejs kļūtu par pasaules ranga līderi, viņam nepieciešams triumfēt arī nākamajā nedēļā Parīzē gaidāmajās «Masters» sacensībās. Ranga līderis Novāks Džokovičs no Serbijas šonedēļ nestartēja, bet, ja Marejs iegūs divus titulus, Džokovičam Parīzē obligāti būs jāsasniedz fināls, lai saglabātu pirmo pozīciju.

Džokovičs ATP ranga līdera godā ir jau 121 nedēļu pēc kārtas, bet kopā viņš pirmajā pozīcijā atrodas jau 222.nedēļu.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu