Popihins atbrīvots no «Ņeftehimik» galvenā trenera amata; viņa vietā ieceļ Solovjovu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

No Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Ņižņekamskas «Ņeftehimik» galvenā trenera amata atbrīvots Jevgēņijs Popihins, kura vietā iecelts cits vietējais speciālists Nikolajs Solovjovs, aģentūrai «R-Sport» atklāja kluba direktors Vladimirs Kuzņecovs.

«Ņeftehimik» pirmdien viesos ar rezultātu 4:5 piekāpās Astanas «Baris», ciešot astoto zaudējumu sezonā.

«Pēc spēles ar «Baris» pieņēmām lēmumu par Popihina un viņa štāba atbrīvošanu no amata, jo šosezon sasniegtie rezultāti ir slikti, kas neatbilst kluba vadības uzstādītajiem. Šajās dienās lemsim par jauno treneru štābu, ir jau iestrādes, tāpēc mačā pret Hantimansijskas «Jugra» jau būs jauns vadītājs,» teica Kuzņecovs.

Vēlāk otrdien «Ņeftehimik» galvenā trenera amatā tika iecelts Solovjovs, kuru šīs sezonas sākumā vien pēc trim spēlēm atlaida Novokuzņeckas «Metallurg». Pašlaik 65 gadus vecais Solovjovs jau karjeras laikā vairākkārt strādājis «Ņeftehimik», bet pie vienības stūres viņš atgriezīsies trešdien, kad tā viesos spēkosies ar «Jugra».

Tikmēr atlaistais Popihins spēlētāja karjeras laikā no 1980. līdz 1984.gadam pārstāvēja arī Rīgas «Dinamo» komandu.

Trenera karjeru Popihins sāka 2003.gadā pie Šveices komandas «Fribourg-Gotteron» stūres, bet pēc tam trenēja Krievijas jauniešu izlasi un KHL komandas Mitišču «Atlant», Ņižņijnovgorodas «Torpedo», Jekaterinburgas «Avtomobilist» un Habarovskas «Amur».

Šī gada janvārī 56 gadus vecais Popihins kļuva par «Ņeftehimik» galvenā trenera vietas izpildītāju, bet aprīlī viņš tika iecelts par galveno treneri, līgumu noslēdzot uz vienu sezonu.

Solovjovs par Novokuzņeckas komandas galveno treneri kļuva pērn martā, šajā postenī nomainot Germanu Titovu, kurš pašlaik vada Maskavas «Spartak». Pirms tam pieredzējušais speciālists strādājis arī Čerepovecas «Severstaļ», Ņižņekamskas «Ņeftehimik», Saratovas «Kristall», «Spartak», Sanktpēterburgas SKA, Balašihas MVD un «Jugra».

Ar 19 punktiem 16 spēlēs «Ņeftehimik» ieņem 11.vietu Austrumu konferencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu