NBA tenkas: Porziņģa vārds figurē maiņas darījumos

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sarunu gaiteņos ilgāku laiku klīst runas, ka Losandželosas «Clippers» komandu varētu pamest viens no tās līderiem Bleiks Grifins. Vairāki aizokeāna basketbola apskatnieki viņam atraduši jaunu pieturu, proti, Ņujorkas «Knicks» izskatā. Apmaiņā pret Grifinu «Knicks» kluba vadība varētu šķirties no talantīgā latvieša Kristapa Porziņģa un veterāna Žoakima Noā.

«Sportsrageous» apskatnieks Džastins Glorijs raksta, ka «Knicks» komanda varētu veidot «lielo trijnieku», kas būtu Karmelo Entonijs, Deriks Rouzs un Beliks Grifins.

Lai izveidotu šādu sastāvu, «Knicks» vadībai būtu jāizšķiras par Porziņģa un Francijas centra spēlētāja Noā upurēšanu. Tas būtu iespējams tikai variantā, ja Džefa Hornačeka vadītā Ņujorkas komanda sezonas laikā demonstrētu nespēju cīnīties par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā.

Porziņģis savā debijas sezonā kļuva par vienu no «Knicks» komandas līderiem. Vidēji mačā viņš guva 14,3 punktus, izcīnīja 7,3 atlēkušās bumbas un bloķēja 1,9 pretinieku metienus. 21 gadu vecais latvietis tika nosaukts par sezonas otro labāko debitantu.

Citas tenkas vēsta, ka «Knicks» par Grifinu varētu pacīnīties, sastāvā paturot gan Porziņģi, gan Noā. Tiesa, šāda varbūtība ir maz ticama, jo Filam Džeksonam nebūtu ko piedāvāt vietā, ja neskaita kādu no nākotnes drafta numuriem. «Clippers» diez vai šādam scenārijam būtu gatavs piekrist.

Interesanti, ka Porziņģis ESPN testos vairākos rādītājos bija pārāks tieši par Grifinu. Tāpat viņš veiklības stafetē bija vienā līmenī ar vairākām zvaigznēm, kas spēlē saspēles vadītāja pozīcijā, piemēram, Aizeju Tomasu un D'Andželo Raselu.

27 gadus vecajam spēka uzbrucējam Grifinam ar «Clippers» ir spēkā līgums uz šo un 2017./2018. gada sezonu, bet nākamajā jūlijā viņš var kļūt par brīvo aģentu. Šosezon Grifins nopelnīs 20 140 838 ASV dolāru.

«Clippers» īpašnieks Stīvs Balmers esot licis noprast, ka sastāvā par katru cenu arī turpmāk vēlas saglabāt kā Grifinu, tā saspēles vadītāju Krisu Polu.

2015./2016. gada sezonā Grifins regulārajā čempionātā savainojuma dēļ piedalījās vien 35 spēlēs, kurās vidēji guva 21,4 punktus un savāca 8,4 atlēkušās bumbas zem groziem.

Līdz decembrim «Knicks» pavisam noteikti maiņas darījumos ar «Clippers» neiesaistīšoties.

Jaunā NBA sezona sāksies 25. oktobrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu