Halepa trešo gadu pēc kārtas spēlēs sezonas noslēguma WTA finālturnīrā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Rumānijas tenisiste Simona Halepa ceturtdien iekļuva Uhaņas WTA «Premier» sērijas turnīra pusfinālā, kas viņai ļāva trešo gadu pēc kārtas kvalificēties sezonas noslēguma WTA finālturnīram.

Pasaules ranga piektā rakete Halepa Uhaņas turnīra ceturtdaļfinālā ar 6-4, 6-2 uzvarēja ranga devīto raketi Medisonu Kīzu.

Cīņas sākumā labāka bija amerikāniete, kura divas reizes guva punktu pretinieces servē un izvirzījās vadībā ar 3-1, tomēr Halepa pēc tam atspēlējās un pārņēma iniciatīvu, svinot itin drošu panākumu.

Tikšana pusfinālā Halepai, kura otrdien atzīmēja savu 25 gadu jubileju, garantējusi vietu WTA finālturnīrā, kurā piedalīsies šīs sezonas astoņas labākās tenisistes.

Halepa ir trešā tenisiste pēc ranga līderes Angelikas Kerberes un iepriekšējās pirmās raketes Serēnas Viljamsas, kura nodrošinājusi vietu oktobra beigās Singapūrā gaidāmajā WTA finālturnīrā.

«Neticami, ka sezonas noslēguma finālturnīram Singapūrā esmu kvalificējusies trešo gadu pēc kārtas. Tas man dod papildu pārliecību,» ceturtdien sacīja rumāniete.

Vienspēļu pusfinālu Halepa sasniegusi par spīti tam, ka otrdien tieši viņas dzimšanas dienā, dubultspēļu turnīra pirmās kārtas spēlē partnere Aļona Ostapenko rumānietei spēcīgi iesita pa galvu ar bumbiņu. Bumbiņa lidoja tik spēcīgi, ka pēc trieciena Halepa vairs nespēja turpināt maču un cīņa noslēdzās jau pēc ceturtā geima. Tobrīd Latvijas un Rumānijas duets, kurš bija saņēmis rīkotāju īpašo ielūgumu startam dubultspēļu turnīrā, bija iedzinējos ar 1-3.

Uhaņas turnīra pusfinālā Halepa tiksies ar titulēto čehieti Petru Kvitovu, kura certurtdaļfinālā ar 6-3, 6-4 uzvarēja britu tenisisti Džoannu Kontu.

BNS jau ziņoja, ka šobrīd pasaules ranga 16.pozīcijā esošā Kvitova pirmās kārtas spēlē ar 6-3, 6-1 uzvarēja tieši Ostapenko.

Pusfinālu sasniegusi arī ranga desmitā rakete Svetlana Kuzņecova no Krievijas, kura ar 1-6, 7-6 (11:9), 6-4 uzvarēja polieti Agņešku Radvaņsku, kura WTA rangā ir ceturtā.

Kuzņecovas pretiniece noskaidrosies vēlāk slovākietes Dominikas Cibulkovas un čehietes Barboras Zahlavovas Strīcovas dueļa uzvarētāju.

BNS jau vēstīja, ka Uhaņas WTA «Premier» turnīrā startēja arī Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova, taču tiekoties ar Kazahstānu pārstāvošo krievieti Jūliju Putincevu, viņa pārtrauca cīņu pie sev nelabvēlīga rezultāta 1-6, 1-4.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu