Haralds Vasiļjevs kļuvis par «Zemgale/LLU» galveno treneri

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas čempionāta hokeja klubu «Zemgale/LLU» nākamajā sezonā vadīs kādreizējais Latvijas valstsvienības galvenais treneris Haralds Vasiļjevs, vēsta klubs.

Iepriekšējā sezonā Zemgales vienību vadīja kādreizējais Latvijas izlases uzbrucējs Aigars Cipruss.

Pēdējā darba vieta 64 gadus vecajam Vasiļjevam bija Austrijas klubā Grācas «99ers».

No 1968. līdz 1983. gadam Haralds Vasiļjevs spēlēja Rīgas «Dinamo» rindās, desmit no sezonām aizvadot PSRS hokeja līgas augstākajā divīzijā. Savukārt no 1990. līdz 1992. gadam viņš bija Dortmundes hokeja kluba spēlējošais treneris.

Pēc trenera izglītības iegūšanas, no 1985. līdz 1990. gadam, kad pārcēlās uz Vāciju, viņš bija Rīgas «RASMS» («Dinamo» fārmkluba) galvenais treneris. Nākamās divas sezonas viņš bija spēlējošais treneris Dortmundē. Ar Dortmundes klubu Vasiļjevs strādāja līdz pat 1994. gadam, taču tad devās uz Krēfeldi, kuras sistēmā līdz pat 2004. gadam ieņēma dažādus posteņus, divus periodus strādājot arī par Vācijas augstākās līgas (DEL) kluba Krēfeldes «Pinguine» galveno treneri.

No 1999. līdz 2001. gadam Vasiļjevs bija arī Latvijas hokeja izlases treneris.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu