Arī Vestbruks un Hārdens nepiedalīsies Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigznes Rasels Vestbruks un Džeimss Hārdens nolēmuši šovasar nepārstāvēt ASV valstsvienību Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Līdz ar to viņi pievienojušies iepriekšējo divu sezonu NBA vērtīgākajam basketbolistam Stīvenam Karijam un citiem spilgtiem basketbolistiem, kuri arī nolēmuši nepiedalīties Olimpiādē.

«Pēc sarunas ar ģimeni, esmu nolēmis nepiedalīties olimpiskajās spēlēs. Tas nebija viegls lēmums, jo dalība 2010.gada pasaules čempionātā un 2012.gada olimpiskajās spēlēs bija manas karjeras spilgtākie brīži. Ceru, nākotnē man netiks liegta iespēja spēlēt ASV izlasē,» pauda Vesbruks, kurš pārstāv Oklahomasitijas «Thunder» vienību un šosezon regulārajā čempionātā caurmērā guva 23,5 punktus, kā arī veica 10,4 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 7,8 atlēkušās bumbas.

Arī Hjūstonas «Rockets» līderis Hārdens lēmumu nestartēt olimpiskajās spēlēs pieņēmis pēc sarunas ar ģimeni un kluba pārstāvjiem.

«Piedaloties Londonas olimpiskajās spēlēs un 2014.gada Pasaules kausā, ASV izlase man ir devusi pašus nozīmīgākos sasniegumus karjerā. Šis bija grūts lēmums,» pauda Hārdens, kurš šajā regulārajā sezonā vidēji guva 29,0 punktus.

Šobrīd ir skaidrs, ka ASV izlasei olimpiskajās spēlēs nevarēs palīdzēt arī tādas NBA zvaigznes kā Kriss Pols, Bleiks Grifins, Entonijs Deiviss, Džons Vols un Lamarkuss Oldridžs.

ASV izlase ir iepriekšējo divu olimpisko spēļu čempione.

Kļuvis arī zināms, ka viens no Minesotas «Timberwolves» līderiem Endrū Viginss nepalīdzēs Kanādas valstsvienībai, kas jūlijā Filipīnās cīnīsies par ceļazīmi uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Nupat aizvadītajā sezonā, kas viņam bija otrā NBA karjerā, basketbolists vidēji iemeta 20,7 punktus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu