Labākais Latvijas sportists - M. Dukurs, sportiste - Radeviča

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Par 2011. gada Latvijas labāko sportistu ceturtdien "Latvijas Gada balvas sportā" svinīgajā pasniegšanas ceremonijā tika atzīts šā brīža pasaules labākais skeletonists Martins Dukurs, kurš izpelnījās arī populārākā sportista balvu. Savukārt par labāko sportisti nosauca Inetu Radeviču, kas šogad Latvijai izcīnīja pirmo godalgu pasaules čempionātā vieglatlētikā. Gan Dukurs, gan Radeviča par gada labākajiem sportistiem pašmājās tika atzīti arī pērn.

(Papildināts viss teksts.)

Dukuram balvu pasniedza valsts kontroliere Inguna Sudraba, bet pagājušā gada Eiropas čempione tāllēkšanā un šīgada pasaules čempionāta bronzas godalgas ieguvēja Radeviča balvu saņēma no aktiera Jura Strengas rokām.

Uz labākā sportista balvu šogad pretendēja arī basketbolists Jānis Blūms, džudists Jevgeņijs Borodavko, futbolists Artjoms Rudņevs un BMX braucējs Māris Štrombergs.

Savukārt nominācijai labākā Latvijas sportiste šogad bija izvirzītas arī basketboliste Elīne Babkina, daudzcīņniece Aiga Grabuste, šķēpmetēja Madara Palameika un modernās pieccīņas sportiste Jeļena Rubļevska.

Arī pagājušajā gadā par Latvijas labāko sportistu kļuva M. Dukurs, bet par labāko sportisti tika nosaukta tāllēcēja Radeviča.

Balva arī Šiciem

Tikmēr par labāko Latvijas komandu individuālajos sporta veidos tika atzīti kamaniņu braucēji Andris Šics/Juris Šics, kas šajā nominācijā šogad pārspēja bobsleja ekipāžu Edgaru Maskalānu/Daumantu Dreiškenu/Intaru Dambi/Raivi Broku/Uģi Žaļimu, kā arī pludmales volejbolistus Mārtiņu Pļaviņu/Jāni Šmēdiņu.

Nominācijā "Gada sporta notikums Latvijā" balvu saņēma pasaules U-19 čempionāts basketbolā Valmierā, Liepājā, Rīgā. Uz šo titulu šogad pretendēja arī pasaules čempionāts motokrosā MX1 un MX2 klasē motocentrā "Zelta Zirgs", kā arī Rīgas "Nordea" maratons.

Labākā sporta spēļu komanda - Rīgas "Dinamo"

Savukārt nominācijā "Labākā Latvijas sporta spēļu komanda" balva tika pasniegta Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubam Rīgas "Dinamo". Šogad šajā nominācijā bija izvirzītas arī Latvijas sieviešu basketbola izlase, Latvijas vīriešu basketbola izlase, Latvijas čempioni vīriešu basketbolā Rīgas VEF un vīriešu volejbola komanda "Poliurs/Ozolnieki".

Visi laureāti savā īpašumā ieguva metālmākslinieka Arvīda Endziņa veidotās balvas - piramīdas.

Balvu par mūža ieguldījumu Latvijas sportā no Valsts prezidenta Andra Bērziņa rokām ieguva leģendārais motokrosists Jānis Serģis.

''Paraugs sportā'' - Kārlis Skrastiņš

Balva ''Paraugs sportā'' tika piešķirta traģiskā aviokatastrofā bojā gājušajam latviešu ''dzelzs vīram'' Kārlim Skrastiņam. Ceremonijā balvu saņēma leģendārā hokejista ģimene - brālis Atis. Latvijas televīzijas ēterā ar moderno tehnoloģiju palīdzību ceremonijas viesiem un TV skatītājiem bija iespēja vērot sarunu ar Kārļa sievu Zani un viņa meitām Amerikā.

Svinīgajā ceremonijā, kuras režisors otro gadu bija Viesturs Kairišs, klātesošos ar spilgtiem priekšnesumiem sveica tautā pazīstami un mīlēti skatuves mākslinieki - Igo, Artūrs Skrastiņš, Amber, Inga Šļubovska un Jānis Apeinis.

Televīzijas kanāla LTV7 speciālbalvu saņēma BMX riteņbraukšanas treneris Ivo Lakučs, kurš spējis iedvest savam audzēknim Mārim Štrombergam ticību un pārliecību cīnīties par visaugstākajiem tituliem Pasaules čempionātos pēc smagas traumas, kā arī vienmēr bijis atsaucīgs un pretimnākošs žurnālistiem.

Kopumā 13 nominācijas

Arī šogad Latvijas Gada balvu sportā saņēma uzvarētāji 13 nominācijās, kur pretendentus izvirzīja Latvijas Sporta federāciju padomes un Latvijas Olimpiskās vienības pārstāvji, kā arī Latvijas sporta žurnālisti, bet balvu ieguvējus nosauca īpaši veidota sporta ekspertu žūrijas komisija.

Svinīgā ceremonija Latvijas Gada balva sportā kļuvusi par būtisku Latvijas sporta dzīves sastāvdaļu. Tradicionāli ar to tiek pielikts punkts aizejošajam sporta gadam, sveikti mūsu valsts izcilākie gada sportisti, treneri un komandas, kā arī atzīmēti spilgtākie sporta notikumi.

Latvijas Gada balva sportā ļauj sporta līdzjutējiem vēlreiz atcerēties gada nozīmīgākos panākumus, savukārt sporta sabiedrībai ir iespēja patīkamā atmosfērā publiski pateikties saviem izcilniekiem.

"Latvijas Gada balvas sportā" pasniegšanas ceremonija šogad norisinās jau septīto reizi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu