Slakteris saglabā 10. vietu kopvērtējumā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien 5.decembrī Latvijas pilots Uvis Slakteris Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) pilsētā Abu Dabi startēja F1 Pasaules Čempionāta ātrumlaivām septītajā posmā. No sacensību distances Uvis veica 23 apļus, un saglabāja savu kopvērtējuma pozīciju, atrodoties F1 elites desmitniekā.

Sacensības bija ļoti spraigas – 2.2 km garā un izaicinošā sacīkšu trase lika izstāties 10 no 22 ātrumlaivu pilotiem, daži no kuriem neveica pat 3 apļus. Uvim Slakterim motora vainas dēļ nācās izstāties no sacensībām finālbrauciena 23 aplī. Uvis joprojām saglabā 10 vietu kopvērtējumā ar 17 punktiem, un mērķi gūt punktus liek uz pēdējo PČ posmu nākamnedēļ.

Sacensību pārliecinošs uzvarētājs ir amerikānis Jay Price, kurš kā līderis veica visus 50 apļus. Jay Price ir arī šī čempionāta uzvarētājs ar 105 punktiem, un tas vai viņš piedalīsies arī nākamajā posmā ir maznozīmīgi, jo pagaidām kopvērtējuma otrās vietas ieguvējs AAE sportists Ahmad Al Hameli atpaliek no līdera par 50 punktiem. Trešo vietu kopvērtējumā ieņem somu pilots Sami Selio ar 54 punktiem, ceturtais ir Uvja komandas biedrs zviedrs Jonas Andersson ar 50 punktiem.

12. decembrī AAE pilsētā Šarhajā norisināsies pēdējais F1 PČ posms ātrumlaivām, kurā dalību ņems arī Uvis Slakteris. Arī šīs sacensības būs iespēja vērot tiešajā pārraidē oficiālajā F1 PČ mājas lapā www.f1boat.com.

Uzreiz pēc F1 finālposma Uvim jādodas uz Malaiziju, lai 13. decembrī piedalītos F2 ātrumlaivu klases Pasaules Čempionāta pēdējā posmā, kurā viņš startēs kā „Riga Powerboat Team” komandas pilots.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu