Dienvidamerikā prezentēts 2009.gada "Dakāras" rallijs (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2009.gada "Dakāras rallijreids", kas drošības apsvērumu dēļ no Āfrikas pārcelts uz Argentīnu un Čīli, trešdien piedzīvoja oficiālo prezentāciju.

2009.gada "Dakāras" rallijs sāksies 3.janvārī Buenosairesā, un tajā kopumā piedalīsies 540 sportisti no 50 valstīm. Kopumā rallijreida laikā tiks veikta 9000 kilometru gara distance.

"Dakaras rallijreidā" būs 13 ātrumposmi - trīs Čīlē un desmit Argentīnā. 2009.gada "Dakāras" rallijā finišs ir paredzēts 18.janvārī Buenosairesā.

"Ar abām nācijām esam izdarījuši augstākās kvalitātes darbu," pastāstīja sacensību direktors Etjēns Lavinjē. "Neapšaubāmi šis būs viens no labākajiem rallijiem "Dakāras" rallijreida pastāvēšanas vēsturē."

Čīles valdība ir investējusi 1,5 miljonus eiro (1,05 miljonus latu) sekmīgā "Dakāras" rallijā norisē. Lielākā daļa no šiem līdzekļiem paredzēti drošībai.

Kopumā par rallijreida drošību Čīlē rūpēsies 200 policijas transportlīdzekļi, savukārt gaisa telpu sargās armijas un gaisa spēku helikopteri.

2008.gada "Dakāras" rallijs, kura starts bija paredzēts Lisabonā, dienu pirms tā sākuma tika atcelts, jo organizatori saņēma draudus par iespējamiem teroraktiem Mauritānijā.

Tā bija pirmā reize sacensību pastāvēšanas vēsturē, kad rallijs tiek atcelts kopš tā pirmsākumiem 1979.gadā. Toreiz "Dakāras" rallijs arī nenotika, jo Mauritānijā tika nogalināti četri Francijas tūristi.

"Dakāras" rallijreidā Latviju pārstāvēs septiņi autosportisti - trīs automobiļu ekipāžas un motobraucējs Einārs Vinters.

Dakaras rallijmaratonā Latvijas vārdu nesīs trīs Rīgas rallijreida komandas ekipāžas. Pie "OSCar" automobiļu stūres sēdīsies Māris Saukāns un Jānis Āzis, kā arī šo sacensību debitants Andris Feldmanis, kuru stūrmaņi attiecīgi būs Ainārs Princis, Didzis Zariņš un Krists Feldmanis.

Motobraucēju klasē vienīgais Latvijas pārstāvis būs Einārs Vinters. Jau ziņots, ka sākotnēji bija plānots, ka startēs arī viņa brālis Jānis Vinters, tomēr oktobra beigās pēc kritiena AAE notiekošajā rallijreidā "Desert Challenge" latvietis tika nogādāts slimnīcā, bet vēlāk Rīgā viņam tika veikta operācija.

"SAF Moto Team Riga" komanda deva iespēju Jāņa Vintera vietā braukt kādam no Latvijas sportistiem, jo par viņu bija jau iemaksāta dalības nauda un nestartēšanas gadījumā tā zustu, tomēr neviens no latviešiem nespēja tik ātri sagatavoties smagajam rallijreidam, tāpēc sacensībās startēs lietuvietis Mindaugs Slapšis. Viņš gan nestartēs Latvijas komandas sastāvā, tomēr pēc noslēgtā līguma lietuvietim nepieciešamības gadījumā būs jāsniedz palīdzība Eināram Vinteram.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu