Rūnija diskvalifikācija samazināta līdz divām spēlēm

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) ceturtdien līdz divām spēlēm samazināja pazīstamā Anglijas izlases uzbrucēja Veina Rūnija diskvalifikāciju.

Tas nozīmē, ka Rūnijam nāksies izlaist pirmos divus nākamā gada Eiropas čempionāta finālturnīra apakšgrupu sacensību mačus ar Franciju un Zviedriju, bet D grupas trešās kārtas spēlē pret Ukrainas izlasi Rūnijs jau varēs doties laukumā.

Rūnijs par nopelnīto sarkano kartīti oktobra vidū aizvadītajā 2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē ar Melnkalni vēlāk izpelnījās ļoti bargu sodu no UEFA - diskvalifikāciju no visām trim gaidāmā Eiropas čempionāta finālturnīra apakšgrupas spēlēm.

Cīņā, kas Podgoricā noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 2:2, Rūnijs nospēlēja rupji pret Miodragu Džudroviču, iesperot pretiniekam no aizmugures pa kājām.

Šī Rūnijam bija jau sestā nopelnītā sarkanā kartīte viņa spēlētāja karjerā.

Vēlāk pats Džudrovičs publiski izteicās, ka piespriestais sods ir pārāk bargs, ar identisku norādi rakstiski vēršoties arī UEFA, bet Anglijas Futbola asociācija (FA) vēlāk lēma par labu apelācijas iesniegšanai.

Apelācijas izskatīšanas sēdē ceturtdien piedalījās gan pats Rūnijs, gan arī Anglijas valstsvienības galvenais treneris Fabio Kapello, kā arī četri juristi.

Nākamā gada Eiropas čempionāta finālturnīrs no 8.jūnija līdz 1.jūlijam risināsies Ukrainā un Polijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu