"Ferrari" draud atstāt F-1 (9)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Visu laiku slavenākā F-1 komanda "Ferrari" pirmdien izteica draudus atstāt prestižāko autosporta disciplīnu, ja tiks īstenoti plāni par vienotiem dzinējiem visām automašīnām.

Iepriekš F-1 čempionātā bija tikai "Ferrari" un "Mercedes-Benz" autoražotāji, bet pēdējos gados tajā iesaistījušies un savus zīmolus reklamē arī "Renault", BMW, "Toyota" un "Honda".

Tomēr, tā kā sacensībās ievērojami pieaugušas automašīnu izmaksas, Starptautiskā automobiļu federācija (FIA) pagājušajā nedēļā paziņoja, ka kopš 2010.gada sacensībās visām komandām būs jābrauc ar standarta dzinējiem un transmisijām, un jau izsludināja konkursu, lai atrastu to izgatavotāju.

Pirmdien pēc valdes sēdes publicētajā paziņojumā "Ferrari" uzsver, ka "pilnīgi piekrīt nepieciešamībai būtiski samazināt izmaksas". Tomēr itāļu uzņēmums uzsvēra, ka tam ir "milzīgi iebildumi" pret priekšlikumu komandām lietot vienādus dzinējus. "... tas atņems F-1 eksistences iemeslu, kas ir balstīta uz sacensībām un tehnoloģiju sasniegumiem."

"Pateicoties šiem punktiem, "Ferrari" ir Pirmās formulas saimē kopš 1950.gada," teikts paziņojumā.

Pagājušajā nedēļā F-1 vadītājs Bērnijs Eklstons uzsvēra, ka neredz iemeslu, "kāpēc automašīnu ražotāji varētu atstāt F-1, ja tas viņiem palīdzētu ietaupīt naudu, nevis iestigt ekonomiskajā krīzē".

"Neredzu iemeslu, kāpēc viņi aizietu, ja tiks pieņemts lēmums par vienotiem dzinējiem. Mēs viņiem ietaupīsim milzīgi daudz naudas, es ceru," izteicās Eklstons. "Kāpēc kādam būtu jāizstājas tāpēc, ka viņš ietaupīs daudz naudas? Visas tehniskās lietas saglabāsies, un tur viņi varēs realizēt savus talantus."

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu