TTT apspēlē Cēsis un gatavojas Eiropai

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Sieviešu basketbola līgas spēlē "TTT/Rīga" trešdien ar 69:59 sīvā cīņā uzvarēja sporta klubu "Cēsis". TTT komandai tā bija sestā uzvara septiņās spēlēs, bet "Cēsīm" trešais zaudējums sezonā.

Spēles sākumā nevienai no komandām neizdevās izveidot vērā ņemamu pārsvaru, tādējādi pēc nospēlētajām septiņām minūtēm tablo vēstīja, ka rezultāts ir neizšķirts 10:10. Šajā brīdī neveiksmju joslā iekļuva "SK Cēsis" basketbolistes, kuras pieļāva vairākas kļūdas savā sniegumā, tādējādi nepilnu divu minūšu laikā ļaujot "TTT/Rīga" izvirzīties vadībā ar 10 punktiem – 20:10. Līdz ceturtdaļas beigām mājinieces atspēlēja divus punktus - 14:22.

Otrajā ceturtdaļā abas komandas pārmaiņus demonstrēja veiksmīgu sniegumu. Līdz ceturtdaļas vidum „Cēsis” sadeldēja viešņu pārsvaru līdz trim punktiem – 25:28, tomēr tad atkal iekļuva bedrē, ko nekavējoties izmantoja „TTT/Rīga”, panākot 11 punktu pārsvaru 38:27. Puslaika pēdējās minūtēs mājinieces vēlreiz pietuvojās līdz trim punktiem – 37:40.

Otrā puslaika sākumā abas komandas apmainījās ar grozu guvumiem, bet tad „TTT/Rīga” veica trešo izrāvienu šajā mačā, panākot septiņu punktu pārsvaru 49:42. Šāda rezultāta starpība saglabājās arī pēc trešās ceturtdaļas – 46:53.

Pēdējā ceturtdaļā mājiniecēm bija par spēkam vēlreiz atspēlēties un uzturēt intrigu, jo starpība tika sadeldēta līdz viena precīza raidījuma attālumam – 54:56. Bija iespējas izvirzīties arī vadībā, tomēr šajā brīdī „Cēsis” sāka aizrauties ar trīspunktu metieniem, kas nebija precīzi. To nekavējoties izmantoja „TTT/Rīga”, veicot izšķirīgo izrāvienu, kuram SK „Cēsis” vairs nebija spējīgas atbildēt. Pēdējās minūtēs „TTT/Rīga” pārliecinoši kontrolēja notikumus laukumā, izcīnot uzvaru ar rezultātu 69:59. Līdz ar to abās aizvadītajās savstarpējās spēlēs uzvaru izcīnījušas pagājušās sezonas vicečempiones (pirmajā spēlē tika uzvarēts ar rezultātu 65:57), taču ir skaidrs, ka atlikušajās savstarpējās cīņās spēles būs ne mazāk spraigas.

Lielisku sniegumu uzvarētāju sastāvā demonstrēja brazīliete Iziāna Kastro Markiša, kuras kontā 29 punkti. Otra leģionāre itāliete Andžela Zampella guva 9 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, bet divi no viņas izpildītajiem trīspunktu metieniem nesasniedza pat groza stīpu.

Mājiniecēm rezultatīvākā bija Ilze Ose-Hlebovicka, kura guva 19 punktus.

Spēle aizritēja pie pilnām Cēsu sporta nama tribīnēm.

Jau šo ceturtdien "TTT/Rīga" uzsāks dalību FIBA Eiropas kausa izcīņā, kur pirmajā spēlē tiksies ar Slovākijas klubu "MBK Ružomberok". SK "Cēsis" nākamo spēli aizvadīs svētdien, kad savā laukumā uzņems "Ventspils" basketbolistes. Jāpiebilst, ka Cēsu komanda pašlaik aktīvi strādā spēlētāju tirgū, tādēļ iespējams, ka jau tuvāko nedēļu laikā komandai pievienosies vēl kāda Latvijas valstsvienības kandidāte.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu