"TTT/Rīga" iegūst Brazīlijas izlases līderi! (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas titulētākais sieviešu basketbola klubs "TTT/Rīga", turpinot gatavošanos Eiropas kausa izcīņai, ir panācis vienošanos vēl ar divām leģionārēm – brazīlieti Izieinu Kastro Markešu un Itālijas basketbolisti Andželu Zampellu. Jaunajam klubam abas spēlētājas pievienosies jau svētdien.

Pateicoties jaunākajiem darījumiem, TTT komandas rindas jau šīs nedēļas nogalē pastiprināsies ar 24 gadus veco un 1,82 metrus garo Brazīlijas valstsvienības līderi Markešu, kā arī 28 gadus veco un 1,70 metrus garo itālieti Zampellu.

"TTT/Rīga" ģenerālmenedžeris Edgars Buļs: "Turpinās sastāva komplektēšana Eirokausam. Komandai bija nepieciešams augstākā līmeņa spēlētājs, kurš varētu būt komandas uzbrukuma līderis, kurš varētu gūt punktus izšķirošajos brīžos, tādējādi "pavelkot" aiz sevis visu komandu – tieši tādas kvalitātes mēs gaidām no Izieinas. Katrā ziņā viņas CV ir ļoti iespaidīgs."

Markešas kontā ir četri gadi Sieviešu Nacionālajā basketbola līgā (kopš 2002. gada), kā arī Spānijas augstākā līga, Francijas čempionāts, Krievijas Superlīga. Brazīlijas izlases sastāvā viņa spēlējusi gan 2004. gada Atēnu Olimpiskajās spēlēs, gan 2002. gada Pasaules čempionātā Ķīnā, kā arī šī gada Pasaules čempionātā Brazīlijā, kur ar 16,9 vidēji spēlē gūtajiem punktiem bija komandas līdere.

"Cerams, ka tas viss atspoguļosies arī laukumā. Tāpat kā ar Kārteri, līgums parakstīts uz diviem mēnešiem ar iespēju to pagarināt līdz sezonas beigām," informēja TTT ģenerālmenedžeris.

"Runājot par Zampellu, tā kā nespējām vienoties ar Ilzi Osi Hlebovicku, savukārt Elīna Babkina un Liene Neimane vēl tikai atgūstas no savainojumiem, mums bija nepieciešama pieredzējusi saspēles vadītāja, kas varētu organizēt komandas spēli, kontrolēt cīņas gaitu un nepieciešamības gadījumā arī uzņemties iniciatīvu. Pagājušo sezonu Zampella noslēdza Spānijas augstākajā līgā. Arī ar viņu līgums parakstīts uz diviem mēnešiem.”

''TTT/Rīga" sastāvā abas basketbolistes debitēs 1. novembra Latvijas Sieviešu basketbola spēlē pret "RS/Kadetu izlasi". Pirmā Eirokausa spēle Latvijas vicečempionēm būs 9. novembrī savās mājās pret Slovākijas "MBK Ružomberok".

Spēlē notiks Daugavas SN un sāksies pulksten 19.30.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu