Ne tikai uz Spāniju... Brauksim arī uz Itāliju!!! (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība šovakar izbraukumā sīvā cīņā pārspēja Beļģijas baskebolistes un tāpat kā Latvijas vīriešu nacionālā komanda ir ieguvusi ceļazīmi uz Eiropas meistarsacīkšu finālturnīru. Nākamgad mēs būsim ne tikai Spānijā, bet arī Itālijā!

Atbildes spēle ar beļģietēm tika gaidīta ar ļoti lielu piesardzību un tika aprēķināti visdažādākie varianti, taču mūsu dāmas tiem visiem pārvilka treknu svītru, jo izcīnīja lielisku uzvaru ar 70:63!

Pa ceturtdaļām - 11:18, 20:13, 18:13, 21:19.

Tāpat kā abu komandu pirmā tikšanās Rīgā, arī atbildes vizīte Beļģijas mazpilsētā Kortrijkā iznāca kā staigāšana pa naža asmeni. Otrās ceturtdaļas sākumā nonākušas zaudētājās ar -10 (13:23), latvietes līdz puslaika beigām rezultāta starpību izlīdzināja, bet nedaudz vairāk kā septiņas minūtes pirms mača beigām panāca jau savu lielāko pārsvaru +13 (59:46).

Un tomēr tas vēl nebija viss, biļete uz Itāliju tik viegli nedevās rokā. Nākamās sešas minūtes mājinieces uzvarēja ar 17:6, un, kad minūti un deviņas sekundes pirms cīņas beigām grozu guva Beļģijas izlases līdere Anna Voutersa, no Latvijas valstsvienības pārsvara pāri bija palicis čiks - 65:63...

Tieši šajā brīdī pilnā spožumā sevi apliecināja komandas universālākā spēlētāja Ieva Kubliņa. Vispirms viņa parādīja savas snaiperes dotības un 57 sekundes pirms beigām trāpīja grozā vienīgo no saviem četriem tālmetieniem - 68:63.

Tad sekoja masīvs Beļģijas izlases prettrieciens, tomēr mājinieču uzbrukuma vilnim ceļā stājās neviena cita kā Kubliņa. 41 sekundi pirms beigām viņa nobloķēja Maržorī Karpro metienu no groza apakšas, bet jau nākamajā mirklī brīnumainā kārtā paspēja aizsteigties līdz tālmetienu līnijai, kur eleganti "iznīcināja" Voutersas trīspunktu metienu...

Anete Jēkabsone - pārbaudes turnīrā pret lietuvietēm.
Anete Jēkabsone - pārbaudes turnīrā pret lietuvietēm. Foto: AFI

Tā jau bija uzvara, kurai izsaukuma zīmi ar soda metieniem pielika Anete Jēkabsone-Žogota, un Latvijas sieviešu nacionālā basketbola komanda jau otro reizi pēc kārtas spēlēs EM finālturnīrā, kas nākamgad notiks Itālijā.

Vakara galvenā varone Kubliņa visā spēlē guva 11 punktus, savāca astoņas atlēkušās bumbas un trīsreiz bloķēja pretinieču metienus. Lauvas tiesu spēles smaguma uz saviem pleciem iznesa visas "lielā piecnieka" spēlētājas. Jēkabsone bija rezultatīvākā ar 21 punktu, kā arī izcīnīja piecas bumbas zem groziem, bet Guntas Baško rēķinā 15 punkti, četras atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles.

Izcilu darbu aizsardzībā paveica abas centra spēlētājas Liene Jansone un Zane Teilāne. Jansone guva desmit punktus un savāca 11 atlēkušās bumbas, bet Teilānei - seši punkti, 13 (!) atlēkušās bumbas un viens bloks.

Zane Teilāne (no labās) - kvalifikācijas spēlē ar Slovākiju.
Zane Teilāne (no labās) - kvalifikācijas spēlē ar Slovākiju. Foto: AFI

Tieši uzvara cīņā zem groziem bija viena no Latvijas izlases panākuma atslēgām - Latvijai 48 atlēkušās bumbas, beļģietēm - 41. Tāpat kā vīriešu valstsvienība, arī sievietes nevarēja paļauties uz latviešu ieroci tālmetienu - tikai pieci precīzi trāpījumi no 17 mēģinājumiem...

Anna Voutersa ar 22 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām bija izteikta savas komandas līdere.

E grupā Beļģija vēl gan tiksies ar Slovākiju, taču šīs spēles rezultāts vairs nevar ietekmēt mūsu komandas izcīnīto pirmo vietu. Vēl šajā atlases ciklā Latvijas valstsvienība ar 72:73 viesos zaudēja Slovākijai, bet savā laukumā ar 71:67 pārspēja Beļģiju un ar 71:63 Slovākiju.

Statistika: Latvija - 2p 22/53, 3p 5/17, sm 9/19, Beļģija - 2p 21/57, 3p 4/18, sm 11/16.

Latvijas valstsvienībā vēl spēlēja un punktus guva: Santa Dreimane 3p., Elīna Zīke 2p.+ 3 a.b.+ 2 piesp., Zane Eglīte 2p.+ 3 a.b. Ilze Ose-Hlebovicka, Aija Brumermane, Anita Teilāne - nespēlēja.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu