Slakteris astotais PČ posmā Ēģiptē (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Ēģiptē norisinājās F2 Pasaules Čempionāta ātrumlaivām otrais posms, kurā dalību ņēma arī ''Riga Powerboat Team'' pilots Uvis Slakteris. Par spīti daudzajām avārijām un bīstamajiem braukšanas apstākļiem Slakteris sacensībās finišēja astotais.

Pirmais startēja Eriks Starks (Erik Stark )no Zviedrijas, otrais bija Dāvids Padovans (David Padovan) no Itālijas, trešais – Kolins Dželfs (Colin Jelf) no Lielbritānijas. Kvalifikācijas braucienos Uvis 20 pilotu konkurencē izcīnīja iespēju startēt finālbraucienā no septītās pozīcijas.

Sacensības bija nogurdinošas un liels izaicinājums pat visvairāk pieredzējušiem pilotiem. Sacensību gaitā notika daudz smagas avārijas. Ļoti lielu posma daļu pilotu ātrums tika ierobežots drošības apsvērumu dēļ – viena pilota laiva bija apvēlusies otrādi uz seklajā krastā esošajiem akmeņiem tā, ka pilots atradās zem ūdens un ārā tikt nevarēja. Glābēji Ēģiptes posma lakā bija ļoti noslogoti.

Finālbrauciena starts Slakterim nebija tik izdevies kā parasti. Tehnisku problēmu dēļ neizdevās uzņemt pietiekami lielus apgriezienus, lai apdzītu sev priekšā esošos konkurentus. Trase bija ļoti šaura, tādēļ pilotiem nācās cīnīties ar viļņiem metru augstumā, cīnoties par pirmo vietu ar gandrīz 200 km/h lielu ātrumu.

Pašlaik Slakterim kopvērtējumā ir ceturtā vieta, kuru viņš ieņem ar 18 punktiem. Pirmo vietu dala divi piloti – brits Kolin Dželfs un itālis Alekss Karella (Alex Carella) ar 20 punktiem, trešajā vietā atrodas Johans Koenradi (Johan Coenradi) no Nīderlandes ar 19 punktiem.

Šobrīd ir norisinājušies divi F2 Eiropas Čempionāta 2009 posmi, un decembrī gaidāmi vēl trešais un pēdējais - ceturtais posms. Tādēļ Slakterim vēl ir ļoti lielas iespējas mainīt savu pozīciju kopvērtējuma skalā, un pavirzīties tuvāk Eiropas Čempiona titulam. Par sacensību gaitu Slakteris komentē: „Ļoti smags posms, jo ļoti lieli viļņi un nenormāla slodze. Bija tik daudz laivas mazā trasē, ka ne brīdi nevarēja zaudēt koncentrēšanos – tāpēc arī tik daudz avārijas.”

Līdz nākamajam posmam 11. decembrī Apvienotajos Arābu Emirātos vēl ir daudz sagatavošanās darbi. Gan Slakterim, gan citiem pilotiem pēc Ēģiptes posma motors ir bojāts, bet līdz decembrim vēl ir laiks.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu