Dāmu ducis ieņem starta pozīcijas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Ainārs Čukste pirmdien pēc komandas vakara treniņa nosauca tās 12 spēlētājas, kas jau trešdien Slovākijā aizvadīs 2007. gada Eiropas meistarsacīkšu kvalifikācijas turnīra pirmo spēli.

Uz Košici, kur trešdienas vakarā pulksten 19.00 pēc Latvijas laika, mūsu sieviešu komanda mērosies spēkiem ar mājiniecēm slovākietēm, Latvijas valstvienība izlidos otrdien pēcpusdienā ar čarterreisu no Rīgas.

"Pēc pēdējām pārbaudes spēlēm turpinājām strādāt pie ierastajām lietām, neko jaunu neizdomājot," preses konferencē teica Čukste. "Strādājam pie spēles kvalitātes un pašatdeves uzlabošanas. Gaidāmajai spēlei ar Slovākiju komanda gatavojas ar lielu atdevi."

Kopējā pārbaudes spēļu bilance, Latvijas nacionālajai komandai izdevās ar "+" zīmi - 10 uzvaras un 6 zaudējumi.

Latvijas valstsvienības galvenajam trenerim Aināram Čukstem būs uz ko paļauties. Viņa rīcībā būs visas šobrīd spēcīgākās Latvijas basketbolistes.
Latvijas valstsvienības galvenajam trenerim Aināram Čukstem būs uz ko paļauties. Viņa rīcībā būs visas šobrīd spēcīgākās Latvijas basketbolistes. Foto: AFI

Apspriežot Slovākijas izlases spēles stilu, Čukste pastāstīja, ka pārāk vēlu viņa rīcībā ir nonācis pretinieču spēles videoieraksts. "Beigu beigās kaseti ar Slovākijas izlases spēli tomēr saņēmām. Vēl ir laiks izpētīt pretinieču spēles manieri, un šonakt skatīšos video."

Kā tika solījusi, šodien izlasei pievienojās pagaidām pirmā un vienīgā Sieviešu nacionālajā basketbola līgā (WNBA) spēlējusi latviete Zane Teilāne, kas būs lielisks papildinājums komandas garajā galā. Spītējot ilgstošām savainojuma ārstēšanas sekām, spēlēt būšot gatava arī pamatsaspēles vadītāja Ilze Ose-Hlebovicka.

Zanes Teilānes lomu komandā uzsvēra treneris Čukste: "Galvenais, ka Teilāne ir komandā. Viss būs kārtībā, viņa ir profesionāle. Tāpat nešaubos par citu spēlētāju sniegumu. Ar nelielu traumu no Slovākijas kluba atbrauca Ose-Hlebovicka, bet tas neliegs viņai spēlēt."

Zane Teilāne (no labās).
Zane Teilāne plašsaziņas līdzekļiem savukārt atklāja, ka labi saprot tās nianses, kur viņai vēl ir iespējams progresēt: "Spēlējot WNBA, sapratu savus mīnusus, pie kuru novēršanas ir jāstrādā. Nepieciešams pilnveidot svaru, ātrumu un trīspunktu metienu precizitāti. Ar izlasi aizvadīju tikai vienu treniņu, bet nešaubos, ka labi iekļaušos spēlē. Naktī nāksies mācīties komandā piekoptās kombinācijas. Meitenes ir ļoti progresējušas, un komandā valda laba atmosfēra."

Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā iekļūs visu piecu kvalifikācijas grupu pirmo vietu ieguvējas, kā arī četras labākās komandas no tām, kas savās grupās ierindosies otrajās vietās. Pirmā kvalifikācijas posma neveiksminieces, papildu turnīrā īsi pirms EM finālturnīra savā starpā sadalīs vienu atlikušo ceļazīmi. 2007. gadā EM finālturnīrs notiks Itālijā.

Latvijas valstsvienībai vislabākais variants būtu uzvarēt savā apakšgrupā, jo E grupā ir tikai trīs komandas un tas nozīmē, ka tad otrās vietas ieguvējām uzvaru skaits var izrādīties mazāks, nekā citās grupās, kur startēs četras komandas.

Latvijas valstsvienības sastāvs: Ilze Ose-Hlebovicka, Zane Eglīte, Santa Dreimane, Anete Jēkabsone, Elīna Zīke, Gunta Baško, Dace Cinīte, Zane Teilāne, Anita Teilāne, Liene Jansone, Ieva Kubliņa, Lāsma Jēkabsone, Aija Brumermane.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu