Arī dāmām uzvara ceļamaizei

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

Ar uzvaru gatavošanos Eiropas meistarsacīkšu kvalifikācijas turnīram ir noslēgusi Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība, kas trešdien Rīgā pēdējā pārbaudes spēlē guva virsroku pār Baltkrievijas izlasi. 6. septembrī izbraukumā mūsu basketbolistes aizvadīs pirmo atlases cikla spēli ar Slovākiju.

Gandrīz visu maču esot vadībā un 25 punktus gūstot komandas līderei Anetei Jēkabsonei, laukuma saimnieces šodien "Arēnā Rīga" bez skatītāju un TV klātbūtnes izcīnīja uzvaru ar 71:64.

Pa ceturtdaļām - 19:18, 20:16, 14:11, 18:19

Gunta Baško uzvarai pievienoja 11 punktus, bet Liene Jansone izcēlās ar desmit punktiem un deviņām izcīnītām atlēkušajām bumbām.

"Ir aizvadītas visas draudzības spēles. Ir bijušas labas, sliktas, bet vienmēr var būt labāk," preses konferencē teica Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainārs Čukste. Piemēram, šodien aizsardzībā bieži vien nenostrādājām līdz galam. Arī individuāli spēlētājas neizdara savu uzdevumu."

Treneris uzslavēja Aiju Brumermani, kas šodien guva deviņus punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas. "Viņa aizvadīja savu labāko spēli visā gatavošanās ciklā," uzsvēra Čukste.

Aija Brumermane arvien pārliecinošāk iekļaujas valstsvienības rindās.
Pirmo izrāvienu Latvijas valstsvienība veica otrās ceturtdaļas sākumā, kad ar Anetes Jēkabsones un Santas Dreimanes pūlēm panāca 28:20, tomēr tas vēl nebija izšķirošs. Pēc pirmā puslaika 39:34, bet trešās ceturtdaļas ievadā viešņām izdevās samazināt rezultāta starpību līdz minimumam.

Tomēr tieši trešās desmitminūtes izskaņā mājinieces atjaunoja astoņu punktu pārsvaru (53:45) un spēja to nosargāt līdz pat mača beigām.

Kā pastāstīja treneris Čukste, tad līdz pirmajai kvalifikācijas spēlei valstsvienības treniņos lielākā uzmanība tiks veltīta darbībai aizsardzībā: "Spēlē katrs neizpildītais šāds sīkums var maksāt zaudētus punktus. Šādi sīkumi ir koncentrēšanās trūkums un nepietiekama saņemšanās gan katram cilvēkam, gan komandai kopumā."

Aināram Čukstem kvalifikācijas spēles būs pirmais nopietnais pārbaudījums ar pieaugušo komandu.
Aināram Čukstem kvalifikācijas spēles būs pirmais nopietnais pārbaudījums ar pieaugušo komandu. Foto: AFI

"Izlasei tagad vajadzētu būt 100% gatavībā, taču ir iestājies zināms kritums. Pagaidām labāko spēli aizvadījām pārbaudes turnīrā Itālijā pusfinālā ar Serbiju," parādīto sniegumu pārbaudes mačos izvērtēja Čukste.

2007. gadā Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrs notiks Itālijā, un kvalifikācijas turnīrā latvietes ir ielozētas E grupā kopā ar Beļģiju un Slovākiju. Pirmo spēli Latvijas nacionālā komanda aizvadīs jau 6. septembrī - viesos ar Slovākiju.

Uz Itāliju nākamgad brauks visu piecu kvalifikācijas grupu uzvarētājas, kā arī četras labākās otro vietu ieguvējas. Pārējās komandas īsi pirms finālturnīra savā starpā sadalīs vēl vienu ceļazīmi uz Eiropas meistarsacīkstēm.

Gatavojoties cīņām ar beļģietēm un slovākietēm, Latvijas basketbolistes startēja pavisam trīs pārbaudes turnīros, kā arī Baltijas kausa izcīņā, kur galvenais treneris Ainārs Čukste deva atpūtu komandas līderēm. Kauņā Latvijas valstsvienība uzvarēja Lietuvu un Ukrainu, zaudēja Polijai, taču kļuva par turnīra uzvarētāju.

Rīgas turnīrā - uzvara pār Turciju, zaudējumi Lietuvai un Grieķijai un trešā vietā noslēgumā, tāpat kā Baltijas kausā, kur uzvaras pār Igauniju un Somiju, taču zaudējums zviedrietēm.

Čuskstes rīcībā būs arī Zane Teilāne (no labās) un šo Latvijas dāmu izlasi bez kautrēšanās var saukt par "sapņu komandu".
Čuskstes rīcībā būs arī Zane Teilāne (no labās) un šo Latvijas dāmu izlasi bez kautrēšanās var saukt par "sapņu komandu". Foto: FIBA.com

Visbeidzot pārbaudes turnīrā Itālijā grupu turnīrā latvietes pārspēja Grieķiju, Slovēniju, Turciju un zaudēja Horvātijai, bet pusfinālā - uzvara pār Serbiju un finālā - zaudējums turcietēm.

Kopējā pārbaudes spēļu bilance - 10 uzvaras un 6 zaudējumi.

Pēc Latvijas komandas treneru korpusa rīcībā esošās jaunākās informācijas, 4. septembrī izlasei pievienosies Zane Teilāne, kas pagaidām vienīgā no Latvijas spēlē Sieviešu nacionālajā basketbola asociācijā.

Latvijas valstsvienības sastāvs spēlē pret Baltkrieviju: Ilze Ose-Hlebovicka, Zane Eglīte, Anete Jēkabsone, Santa Dreimane, Elīna Zīke, Gunta Baško, Dace Cinīte, Liene Jansone, Ieva Kubliņa, Aija Brumermane, Lāsma Jēkabsone, Anita Teilāne.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu