Uz "Arēnu Rīga", pie latviešu zeltenēm! (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Turpinot gatavošanos Eiropas meistarsacīkšu kvalifikācijas turnīram, Latvijas sieviešu valstsvienības basketbolistes ikvienam ir iespēja redzēt klātienē, jo rīt "Arēnā Rīga" sākas starptautisks pārbaudes turnīrs, kurā bez mājiniecēm piedalīsies arī spēcīgās Lietuvas, Grieķijas un Turcijas nacionālās komandas.

Visas trīs mūsu komandas pretinieces, tāpat kā Latvija, ir no Vecā kontinenta pirmā desmitnieka - Lietuva (4. vieta 2005. gada čempionātā), Turcija (8. vieta) un Grieķija (9. vieta).

Pirmo spēli mūsu meitenes aizvadīs rīt ar Turciju, svētdien mērosies spēkiem ar lietuvietēm, bet pirmdien noslēgs šo turnīru ar maču pret grieķu basketbolistēm.

Lietuvas izlase, kas savukārt gatavojas pasaules meistarsacīkstēm, tiek uzskatīta par turnīra favorīti, tomēr Latvijas nesenā uzvara pār dienvidu kaimiņienēm turnīrā Kauņā liecina, ka spēku samēru laukumā nenosaka agrāk izcīnītie tituli.

Preses konferencē Latvijas sieviešu valstsvienības galvenais treneris Ainārs Čukste īsi atskatījās arī uz aizvadīto pārbaudes turnīru Kauņā, kur Latvijas izlase izcīnīja uzvaru.

Foto: AFI

"Ar spēlētāju sniegumu esmu apmierināts. Prieks, ka savā pirmajā kopīgajā spēlē uzvarējām Lietuvas valstsvienību," gandarījumu pauda Čukste (att.) "Turnīrs parādīja gan izlases plusus gan mīnusus. Kā izlases trumpi varu minēt labo centra spēlētāju darbību, savukārt pie mīnusiem jāpieskaita nepārliecinošā spēle pret ciešu aizsardzību, šā iemesla dēļ arī zaudējām pēdējo spēli pret Poliju."

Atsķirībā no Kauņas turnīra, sastāvā ir iekļautas arī Zane Eglīte, Dace Brumermane un Anita Teilāne. Ilze Ose-Hlebovicka un Gunta Baško šobrīd ir savainotas, bet Zane Teilāne aizvada savu pirmo sezonu Nacionālajā sieviešu basketbola asociācijā.

Latvijas valstsvienības sastāvs pārbaudes turnīrā Rīgā:

Anda Eibele, Anita Mikāle, Zane Eglīte, Anete Jēkabsone, Santa Dreimane, Elīna Zīke, Dace Cinīte, Ieva Kubliņa, Liene Jansone, Aija Brumermane, Dace Brumermane, Inga Kvasņika, Lāsma Jēkabsone, Evija Āzace, Anita Teilāne.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu