VEF’am pievienojas arī RTU

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai popularizētu sportu, īpaši basketbolu, Rīgas Tehniskās universitātes studentu vidū, augstskolas Senāts ir pieņēmis lēmumu kļūt par atjaunotā basketbola kluba "VEF/Rīga" biedru.

"VEF/Rīga" valdes priekšsēdētājs Edgars Jaunups uzsver, ka līdz ar šo lēmumu ir atjaunota vēl viena nozīmīga tradīcija, jo VEF jau vēsturiski ir bijis saistīts ar augstāko izglītību un konkrēti – ar RTU. Daudzi spēlētāji no leģendārā VEF sastāva ir tieši šīs augstskolas absolventi. Tagad, kad RTU kļuvusi par "VEF/Rīga" biedru, ir likts nopietns stūrakmens nākotnei – lai augstākā izglītība sportistiem kļūtu par pašsaprotamu lietu.

"Svarīgi, ka RTU sports vienmēr ir bijis augstā līmenī un populārs gan studentu vidū, gan arī atbalstīts no vadības puses. To kārtējo reizi apliecina arī šis lēmums. Īpašs prieks, ka viena no RTU prioritātēm ir tieši basketbols, un tagad līdz ar spēcīgu augstskolas komandu sieviešu līgā, RTU vārds kopā ar VEF atgriežas arī Latvijas un Baltijas Basketbola līgās," pastāstīja Jaunups.

Latvijas basketbolā nozīmīgais "VEF/Rīga" ir atjaunots 2007. gada 10. maijā. Tā mērķis ir kļūt par profesionālu, augsta līmeņa basketbola klubu, lai gatavotu Latvijas jaunos talantīgos un perspektīvos basketbolistus, vienlaikus neaizmirstot par sportisko rezultātu.

"VEF/Rīga" dibinātāji ir pasaules un Eiropas čempions basketbolā, treneris Valdis Valters, politiķis un līdzšinējais "BK ASK/Rīga" valdes loceklis Edgars Jaunups, Latvijā plaši pazīstami sporta un īpaši basketbola finansiālie atbalstītāji, uzņēmēji - Mārtiņš Lauva, Raimonds Kisiels un Ivars Bērziņš, kā arī a/s VEF.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu