Kanāda un Zviedrija: divas dažādas uzvaras

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Pasaules hokeja meistarsacīkšu pirmā posmā pēdējās spēlēs divas dažādas uzvaras trešdien Maskavā guva Kanādas un Zviedrijas valstsvienības, līdz ar to nodrošinot pirmo vietu savās apakšgrupās.

Zviedri, kas bija arī Latvijas valstsvienības pretinieki A grupā, šodien bez īpašām problēmām ar 6:0 uzvarēja Šveici un otrajā posmā cīņas E grupā iesāks ar sešiem punktiem kabatā.

Ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli uzvarētāju rindās izcēlās Juhans Dāvidsons, kurš ar desmit punktiem (4+6) ar krievu Alekseju Morozovu dala pirmo vietu rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Vēl pa vieniem vārtiem zviedru labā guva Martins Tornbergs, Antons Stralmans, Patriks Hornkvists un Rikards Vallins.

Metienu attiecība: Zviedrija - 29, Šveice - 8.

Pavisam cita rakstura spēle šovakar norisinājās Mitiščos, kur cīņā par pirmo vietu C apakšgrupā varenu hokeja izrādi sarīkoja Kanāda un Slovākija. Divu līdzvērtīgu oponentu duelī uzvaru sīvā cīņā ar 5:4 svinēja kanādieši, kas F grupas turnīru varēs iesākt ar sešiem punktiem kontā.

Kānadas valstsvienība atzīme uzvaras vārtu guvumu. Centrā vārtu autors Riks Nešs, pa kreisi Ēriks Brīvers, pa labi - Šeins Douns.
Kānadas valstsvienība atzīme uzvaras vārtu guvumu. Centrā vārtu autors Riks Nešs, pa kreisi Ēriks Brīvers, pa labi - Šeins Douns. Foto: EPA/AFI

Uzvaras vārtus trešā perioda desmitajā minūtē skaitliskajā vairākumā guva Riks Nešs, kura kontā arī divas rezultatīvas piespēles.

Metienu attiecība: Kanāda - 28, Slovākija - 28.

Spēles rezultātu pirmā perioda trešajā minūtē skaitliskajā vairākumā atklāja slovāks Milans Jurčina, bet jau pēc nepilnām divām minūtēm viena vīra pārsvaru izmantoja Korijs Mērfijs un panāca izlīdzinājumu 1:1.

Jau otrās trešdaļas 25. sekundē Džamals Maijerss vadībā ar 2:1 jau izvirzīja "kļavas lapas", bet perioda 12. minūtē vēl vienus vārtus vairākumā kanādiešu labā guva aizsargs Ēriks Brīvers un jau 3:1.

Pēc nepilnām trīs minūtēm slovāku superzvaigzne Marians Hosa rezultāta starpību samazināja līdz minimumam, taču drīz vien Dens Hāmhuizs atjaunoja divu ripu pārsvaru Kanādai - 4:2.

Ripu lietus otrajā trešdaļā ar to vēl nebija galā, un divarpus minūtes pirms pārtraukuma Mareks Urams vēlreiz rezultāta starpību samazināja līdz vieniem vārtiem 4:3.

Savu veiksmes gājienu slovāki turpināja trešajā periodā, kad ceturtajā minūtē komandas līderis Miroslavs Šatans panāca izlīdzinājumu 4:4.

Nešs uzvaras vārtus guva pēc Mērfija un Džonotana Tīvsa piespēlēm. 19 gadus vecais Tīvss, kas spēlē Ziemeļdakotas Universitātes komandā, šajā mačā kopumā izdarīja trīs rezultatīvas piespēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu