Favorītu ātrā nāve

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar sensacionālu iznākumu ir noslēgusies Stenlija kausa izcīņas sērija starp regulārās sezonas čempionvienību Detroitas "Red Wings" un 80. gadu superklubu Edmontonas "Oilers". Astotdaļfināla sestajā mačā Edmontonā triumfēja "Oilers" un sērijā līdz četrām uzvarām izcīnīja negaidītu uzvaru ar 4-2.

"Naftinieku" gars sadrupina "motorpilsētas" mūrus

Kas to būtu gaidījis? Tomēr tieši tas arī ir noticis, jo komanda, kas bija izsēta ar pirmo numuru un skaitījās absolūta Stenlija kausa favorīte, ir piedzīvojusi totālu izgāšanos duelī ar finansiāli pieticīgo Kanādas komandu "Oilers", kas Stenlija kausa izcīņai kvalificējās tikai kā astotā no Rietumu konferences.

Vakar astotdaļfināla sestajā mačā "Oilers" kārtējoreiz šajā sērijā parādīja raksturu un izcīnīja uzvaru ar 4:3, visā sērijā apspēlējot "motoru pilsētas" miljonārus ar 4-2.

"Oilers" un "Red Wings" visu spēļu rezultāti - 2:3 2OT, 4:2, 4:3 2OT, 2:4, 3:2, 4:3.

"Oilers" dramatiskajā vakardienas spēlē prata divreiz atspēlēties. Pēc zviedra Henrika Zeterberga un čeha Roberta Langa gūtajiem vārtiem, "Red Wings" otrā perioda 15. minūtē panāca jau 2:0 savā labā, taču trešā perioda sākumā Fernando Pizani nepilnu četru minūšu laikā guva divus vārtus un panāca izlīdzinājumu - 2:2.

Tomēr perioda 11 minūtē Johans Francens vēlreiz izvirzīja vadībā viesus - 3:2, taču arī tas nesamulsināja jau uz viļņa esošos edmontoniešus. Trīs minūtes un 53 sekundes pirms spēles pamatlaika beigām Alešs Hemskis skaitliskajā vairākumā pirmoreiz pārspēja "Red Wings" vārtsargu Meniju Legasu, un tieši viņam minūti un sešas sekundes pirms beigu sirēnas izdevās gūt arī uzvaras vārtus - 4:3!

Uzvaras vārti ne tikai spēlē, bet arī visā sērijā, kas "Oilers" komandai pirmoreiz kopš 1998. gada ļauj spēlēt Stenlija kausa izcīņas otrajā kārtā.

Vareno pīļu pretošanās turpinās

Kalgari "Flames" un Anaheimas "Mighty Ducks" komandu sērijā uzvarētāju noskaidrošanai būs nepieciešama arī septītā spēle, jo vakar "pīles" savā laukumā izcīnīja uzvaru ar 2:1 un sērijā līdz četrām uzvarām panāca izlīdzinājumu 3-3.

Spēles rezultātu pirmajā periodā atklāja "Flames" uzbrucējs Stefans Jells, bet izlīdzinājuma vārtus otrā perioda vidū guva soms Tēmu Selanē, kam izdevās pārspēt savu tautieti Mika Kiprusofu. Visbeidzot uzvaru nesošo ripu trešā perioda 15 minūtē iemeta viens no "Mighty Ducks" līderiem Skots Nīdermaijers - 2:1.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu