Rīgas VEF šodien sāk VTB līgas regulāro sezonu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Ar spēli pret Krievijas komandu Krasnojarskas «Jeņisej» Vienotās basketbola līgas (VBL) regulāro čempionātu šodien savā laukumā «Arēnā Rīga» sāks Rīgas VEF basketbolisti. Mačs sāksies pulksten 19.30, un to tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas 7. (LTV7) kanāls.

«VEF Rīga» jaunās sezonas pirmajā mājas spēlē «Arēnā Rīga» līdzjutējiem būs iespēja pirmo reizi klātienē novērtēt jauno komandas modeli.

Starpsezonā VEF pievienojās vairāki jaunpienācēji, tajā skaitā valstsvienības spēlētāji, kā arī tika apstiprināts jauns galvenais treneris Nikolajs Mazurs.

Pretiniekos pirmajā starptautisko turnīru mājas spēlē vefiešiem ir viesi no apmēram 5000 km tālās Krasnojarskas – «Jeņisej» klubs, kas Latvijas basketbolam nav svešs, jo iepriekš tajā spēlējis Kaspars Kambala, bet par treneri strādājis Ainars Bagatskis, kā arī vefieši VTB Vienotās līgas ietvaros tikušies ar «Jeņisej» pirms divām sezonām.

Arī šosezon «Jeņisej» komanda veidota atbilstoši augstajiem Krievijas sporta klubu standartiem, pulcējot vairākus meistarīgus ārzemju basketbolistus no ASV, Bosnijas un Hercegovinas, kā arī Serbijas. To skaitā ir 2,17 metrus garais serbu centra spēlētājs Kosta Perovičs, kurš savulaik spēlējis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionātā. «Jeņisej» sastāvā ir arī krievu basketbolists Jevgeņijs Koļesņikovs, kurš savulaik veiksmīgi spēlēja arī «VEF Rīga», izveidojot sev labu pamatu sekmīgam karjeras turpinājumam.

«VEF Rīga» komandas kapteinis Artūrs Bērziņš: «Esam jauna komanda, no pagājušās sezonas palikuši tikai daži spēlētāji. Jāiet soli pa solim, paies laiks, kamēr visi saspēlēsies. Daudz laika gan tam nebūs, jo jau pirmās spēles ir pret mūsu tiešajiem pretiniekiem. Nebūs viegli, bet uzvaras vajadzīgas jau sezonas sākumā. Esam jauna komanda, taču tāpēc vien negribam samierināties ar pastarīšu lomu.»

Biļetes uz 9. oktobra «VEF Rīga» spēli «Arēnā Rīga» pieejamas visās «Biļešu servisa» tirdzniecības vietās, iegādājamas mājas lapā internetā bilesuserviss.lv, kā arī pirms spēles «Arēnas Rīga» kasēs. Ieeja uz «VEF Rīga» spēli Arēna Rīga no plkst. 18:30, spēles sākums – 19:30.

Nākamo spēli «VEF Rīga» aizvadīs 12. oktobrī, kad savā laukumā uzņems Volgogradas «Krasnij oktjabr».

VTB līgā piedalās 16 komandas, kuras regulārajā čempionātā aizvadīs divu apļu turnīru. Bez Latvijas un Krievijas klubu līdzdalības piedalās arī pa komandai no Kazahstānas, Somijas, Igaunijas, Čehijas un Baltkrievijas.

Kluba vadība «VEF Rīga» komandai par mērķi turnīrā izvirzījusi iekļūšanu izslēgšanas turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu