Timmam 23 punkti uzvarētā Vienotās līgas spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas izlases basketbolists Jānis Timma svētdien guva 23 punktus VTB Vienotās līgas spēlē, palīdzot Sanktpēterburgas «Zeņit» komandai regulārā čempionāta mačā ar 90:74 (18:23, 22:21, 26:17, 24:13) savā laukumā uzveikt Saratovas «Avtodor».

Tieši Timma kļuva par visa mača rezultatīvāko un vērtīgāko spēlētāju.

Šajā mačā Timma nospēlēja 31 minūti un 15 sekundes, realizējot trīs no četriem izpildītajiem divpunktu raidījumiem, piecus no septiņiem tālmetieniem un abus soda metienus. Tāpat viņš izcīnīja četras atlēkušās bumbas un pārtvēra četras piespēles, kā arī nopelnīja četras piezīmes.

Dueli Timma noslēdza ar 23 efektivitātes koeficienta punktiem.

Abas komandas sacenšas vienā apakšgrupā arī ULEB Eiropas kausā, pirmajā kārtā oktobrī «Zeņit» izbraukumā uzvarot ar 90:85.

Citā mačā svētdien smagu zaudējumu piedzīvoja Rolanda Freimaņa pārstāvētā Igaunijas komanda Tallinas «Kalev», kas ar 54:84 (18:15, 20:28, 6:21, 10:20) izbraukumā piekāpās Maskavas apgabala «Himki».

Freimanis šoreiz laukumā aizvadīja 21 minūti un 57 sekundes, kuru laikā guva trīs punktus, realizējot vienu no četriem izpildītajiem divpunktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem. Savukārt visus četrus izpildītos tālmetienus viņš raidīja grozam garām.

Tāpat latviešu uzbrucējs izcīnīja divas atlēkušās bumbas, pārtvēra divas piespēles un nopelnīja divas piezīmes. Dueli viņš noslēdza ar -2 efektivitātes koeficienta punktiem.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 18 punktiem bija Aleksejs Šveds.

«Zeņit» komanda uzvarējusi visās piecās Vienotās līgas spēlēs un pašlaik atrodas kopvērtējuma līderpozīcijā, bet tai ar sešiem panākumiem septiņos mačos seko Čehijas spēcīgākā komanda Nimburkas ČEZ.

Latviešu basketbolista Kaspara Bērziņa pārstāvētā komanda «Ņižņij Novgorod», ko trenē Ainars Bagatskis, Artūrs Štālbergs un Oskars Ernšteins, ar piecām uzvarām septiņās spēlēs ieņem piekto vietu.

Vēl «Kalev» ar divām uzvarām sešās spēlēs atrodas 12.pozīcijā, bet Latvijas čempione «VEF Rīga» ar divām uzvarām septiņās spēles ir pozīciju zemāk.

Arī šosezon VTB Vienotajā līgā sacenšas 16 komandas, kas bez dalījuma apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru. Turnīrā debiju piedzīvo Gruzijas klubs Tbilisi «Vita», kas aizstās finansiālās grūtībās nonākušo Samāras «Krasnije kriļja» no Krievijas.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu