Rūnijs kļūst par Anglijas futbola izlases visu laiku labāko vārtu guvēju

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Veins Rūnijs otrdien kļuva par Anglijas futbola izlases visu laiku labāko vārtu guvēju, palīdzot valstsvienībai Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra spēlē mājās ar 2:0 pārspēt Šveici.

Vemblija stadionā, Londonā, notikušajā spēlē Rūnijs cīņas 84. minūtē realizēja 11 metru soda sitienu, kas viņam bija 50. vārtu guvums valstsvienības kreklā. Viņš apsteidza leģendāro seru Bobiju Čārltonu, kurš izlasē laika posmā no 1958. līdz 1970. gadam guva 49 vārtus.

Rezultātu 67. minūtē atklāja Harijs Keins, bet komandas kapteinis Rūnijs pārsvaru dubultoja ar 11 metru soda sitienu.

Anglijas izlase, kas jau bija pirms tam nodrošinājusi ceļazīmi uz 2016. gada EČ finālturnīru, izcīnīja astoto uzvaru astoņās spēlēs un ar 24 punktiem ir pārliecinoša E grupas līdere. Šveice ar 15 punktiem ir otrā, bet trešajā vietā ar 12 punktiem nokļuva Slovēnija, kas savās mājās ar 1:0 uzvarēja Igauniju, kura ar 10 punktiem ir ceturtā. Lietuva ar deviņiem punktiem ir 5. vietā, bet Sanmarīno ir viens punkts.

Slovēņiem uzvaru nodrošināja Roberta Beriča spēles 63. minūtē gūtie vārti, samazinot Igaunijas izredzes cerības cīņā par trešo vietu grupā, kas ļautu piedalīties pārspēlēs par ceļazīmi uz finālturnīru.

Laimīgu izglābšanos Viļņā piedzīvoja Lietuva, kas guva vārtus kompensācijas laika otrajā minūtē un ar 2:1 pārspēja «pundurvalstiņu» Sanmarīno, kura EČ kvalifikācijā vārtus nebija guvusi 14 gadus.

Lietuvieši cīņas 7. minūtē izvirzījās vadībā, kad precīzi sita Fjodors Černihs. Negaidīts pavērsiens notika spēles 50. minūtē, kad no laukuma tika noraidīts mājinieku vārtsargs Giedrs Arlausks, bet piecas minūtes vēlāk Sanmarīno pēc Mateo Vitaioli sitiena panāca izlīdzinājumu. Tomēr uzvaru Lietuvai nodrošināja Luka Spalvja izskaņā gūtie vārti.

Anglija ceļazīmi uz EČ finālturnīru garantēja sestdien, kad viesos ar 6:0 sagrāva Sanmarīno. Svētdien pie ceļazīmes tika islande un Čehija, kas ar 2:1 Rīgā uzveica Latviju. Jau ziņots, ka otrdien ceļazīmi izcīnīja arī Austrija.

Tuvu ceļazīmei ir arī Spānijas izlase, kas otrdien viesos ar 1:0 uzvarēja Maķedoniju. Vienīgos vārtus guva maķedonietis Tomislavs Pačovskis, kurš 8. minūtē bumbu raidīja savos vārtos. Vēl C grupā Slovākija nospēlēja neizšķirti 0:0 ar Ukrainu, bet Baltkrievija ar 2:0 uzvarēja Luksemburgu.

Divas kārtas pirms kvalifikācijas turnīra beigām pašreizējai Eiropas čempionei Spānijai ir 21 punkts, Slovākijai 19, Ukrainai 16, Baltkrievijai septiņi, Luksemburgai četri, bet Maķedonijai trīs.

EČ kvalifikācijas turnīrā 53 komandas sadalītas deviņās grupās. Katras grupas divas labākās komandas un labākā trešās vietas ieguvēja kvalificējas EČ finālturnīram, savukārt pārējās astoņas trešo vietu ieguvējas spēlēs izslēgšanas mačos.

2016. gada EČ finālturnīrs notiks Francijā, kuras komanda no kvalifikācijas spēlēm ir atbrīvota.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu