Freimanis: Gribas ātrāk ķerties pie lietas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Šajā nedēļas nogalē sāksies Eiropas čempionāts (EČ) basketbolā, kura viens no grupu turnīra pirmajiem posmiem risināsies Rīgā. Latvijas valstsvienības uzbrucējs Rolands Freimanis vēlas, lai turnīrs sākas pēc iespējas ātrāk, ir gaidīšanas režīmā. Izlases treneru korpuss sagatavošanās posmā paveicis labu darbu, tagad tas jāpierāda laukumā.

«Gribas, lai čempionāts sāktos ātrāk un ķerties pie lietas. Šobrīd ir gaidīšanas sajūta. Pēdējās dienas vēl patrenēsimies, nedaudz atpūtīsimies, centīsimies saglabāt vēsu prātu, un jākoncentrējas savai spēlei, mazāk klausoties apkārt,» sacīja Freimanis.

Viņš novērtēja, kā pārvērtusies «Arēna Rīga». To vēl šajās dienās jaunā, Eiropas čempionātam domātā veidolā ietērpj tehniskie darbinieki.

«Forši, ka Latvijas Basketbola savienība mums sarūpējusi šādu iespēju.

Varam arēnā gatavoties vairāk nekā citas komandas. Patiesībā jau vienalga, kāda zāle, kādi grozi, jo visiem apstākļi būs vienādi - bumba ir apaļa. Jāspēlē sava spēle,» teica Freimanis, kuram aiz muguras ir trīs Eiropas čempionāta finālturnīru pieredze.

Fiziskā ziņā viņš jūtas labā kondīcijā, bet pēc sešu nedēļu ilga treniņu procesa izjūt nelielu mentālo nogurumu. Otrdien pēc izlases nodarbības «Arēnā Rīga» 27 gadus vecais uzbrucējs laukumu pameta viens no pēdējiem, izpildot metienu sērijas. Turnīru Ainara Bagatska vadītā komanda sāks sestdien pret beļģiem.

«Treneri ar mums labi pastrādājuši. Galvenais, lai labi justos sestdien. Tagad vairāk koncentrējamies savai spēlei, taktikai. Kā treneris saka, vairāk jādomā par sevi, pēc tam par pretinieku. Par Beļģiju jau sen runājam. Tas, kas bija pirms diviem gadiem, ir pagātne. Kas bijis - bijis. Tagad ir jaunas spēles, jauns čempionāts, un treneri tam ir gatavojušies. Beļģija ir pieredzējusi, atlētiska komanda ar saviem plusiem un mīnusiem, kā jau visiem. Viņiem garie spēlētāji met daudz tālmetienu, spēlē agresīvi.

Tā ir normāla komanda, superzvaigznes viņiem nav, taču tas neko nenozīmē. Ir labi spēlētāji, kas spēlē labās līgās,» izteicās Freimanis.

Viņš atceras, ka izlase ar uzvaru iesāka 2013. gada Eiropas čempionātu, ko centīsies izdarīt arī šoreiz. «Pirmā spēle ir svarīga, un ir nedaudz lielāks nozīmīgums. Tajā pašā laikā tas neko nemaina, jo ir piecas spēles. Katra spēle ir svarīga, katrā jācīnās par uzvaru. Galvenais, lai komanda spēlē labi un izcīna uzvaras.»

Trešdien basketbolistiem treneri deva atpūtu.

«Gandrīz apnicis jau gaidīt, gribas, lai ātrāk pienāk sestdiena. Ir forša atmosfēra. Visi par to runā. Mums, spēlētājiem, no tā jāmēģina atiet malā un nevajag zīlēt, kā nu tur būs. Jākoncentrējas savai spēlei un pirmām kārtām jāaizmirst, ka esam mājās, un šīs dienas jāpavada atpūtas režīmā, nevis jātiekas ar draugiem. Jādomā tikai par spēlēm.

Šī gaidīšana ir patīkama, tāda kā gaidīt dzimšanas dienu vai, piemēram, Ziemassvētkus,» pastāstīja Freimanis.

Svētdien Latvija tiekas ar principiālo pretinieku Lietuvu. Pēc tam paredzēti mači ar Čehiju (7. septembris), Ukrainu (9. septembris) un Igauniju (10. septembris).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu