Augustā Jūrmalā notiks «Future» kategorijas tenisa turnīrs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Volonts, volontsphotography.com

Augusts tenisa spēlētājiem un faniem būs notikumiem bagāts mēnesis, kad, noslēdzoties vērienīgajam «Deivisa kausam» Liepājā, spilgtākie tenisa notikumi pārcelsies uz Jūrmalu. Tur tenisa centrā «Lielupe» visa mēneša garumā pulcēsies spēcīgākie tenisisti, kas savus spēkus pierādīs gan turnīrā «Venden Future», gan Latvijas pieaugušo, jauniešu un senioru čempionātos tenisā.

Tenisa mēnesi iesāks starptautiskais turnīrs «Venden Future», kas norisināsies no 3. līdz 9. augustam un kurā piedalīsies tenisisti no vairāk nekā 10 valstīm, pārstāvot tādas valstis kā Baltkrievija, Lielbritānija, Vācija, Spānija, Itālija, Francija un Zviedrija. Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) «Future» ranga turnīrs ir nozīmīgākais individuālais tenisa turnīrs, kas Jūrmalā norisinās jau kopš 1998.gada.

Šogad pirmo reizi tā galvenais atbalstītājs ir «Venden», kas pirms tam atbalstījis arī bērnu un jauniešu sacensības. Turnīra prēmiju fonds ir 10 000 ASV dolāru, un tajā paredzēts noskaidrot labākos tenisistus starp pamatsastāva 32 spēlētājiem vienspēlēs un 16 pāriem dubultspēlēs. Kā ierasts, pirms pamatturnīra 1. un 2. augustā norisināsies kvalifikācijas sacensības vienspēlēs, no kurām 8 spēlētāji kvalificēsies pamatturnīram.

No Latvijas pamatsastāvā spēlēs Jānis Podžus, Miķelis Lībietis, Rūdolfs Mednis, bet kvalifikācijā piedalīsies vēl daudzi citi pašmāju spēlētāji.

Savukārt no 10. līdz 16. augustam Latvijas tenisa entuziastus pulcēs ikgadējais Latvijas čempionāts tenisā pieaugušajiem. Tajā čempioni tiks kronēti piecās kategorijās - vīriešu vienspēlēs, sieviešu vienspēlēs, vīriešu dubultspēlēs, sieviešu dubultspēlēs, kā arī jauktajās dubultspēlēs. Šogad atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, kad čempionāts norisinājās gan vasarā, gan ziemā, tas notiks tikai vienu reizi - vasarā, tādējādi tajā gaidāms spēcīgāks dalībnieku sastāvs kā citas reizes.

Nozīmīgākās - vienspēļu turnīra balvas pagājušajā gadā ieguva Krišjānis Stabiņš un Irina Kuzmina-Rimša, arī šogad paredzamas spraigas un interesantas cīņas starp spēcīgākajiem Latvijas spēlētājiem. Augusta turpinājumā no 17. līdz 23. augustam Lielupē norisināsies Latvijas čempionāts jauniešiem vecuma grupās U 12, U 14, U 16 un U 18, kurā spēkiem mērosies jaunie tenisa entuziasti, sacenšoties gan vienspēlēs un dubultspēlēs, gan jauktajās dubultspēlēs. Bet uzreiz pēc tā starts tiks dots Latvijas čempionātam senioriem, kas tenisa veterānus vecuma grupās no 35+ līdz 75+ pulcēs no 24. līdz 30. augustam.

«Vasara, kā ierasts, tenisistiem ir aktīvs laiks, kad gan Latvijā, gan pasaulē norisinās nozīmīgākie tenisa turnīri. Šogad augusts tenisa spēlētājiem un entuziastiem solās būt aizraujošs mēnesis, jo Lielupē norisināsies vairākas ievērības cienīgas sacensības. Skatītājus priecēs vienīgais profesionālais turnīrs sievietēm un vīriešiem Latvijā - «Venden Men’s Future», šogad sāktajā sadarbībā ar «Venden» centīsimies turnīru pacelt vēl augstākā līmenī. Šis turnīrs ir nozīmīgs, jo mūsu sportisti iegūst pieredzi profesionālajā tenisā un tiem, kuriem nav punktu, tā ir iespēja uzreiz iekļūt pamatturnīrā un cīnīties par iespēju tikt ATP reitingā. Tāpat Jūrmalā norisināsies ikgadējais Latvijas čempionāts tenisā, kurā spraigās sacensībās par labāko tenisa spēlētāju tituliem savā grupā sacentīsies gan pieaugušie, gan jaunieši un seniori. Ceram, ka sacensībās piedalīsies visi spēcīgākie Latvijas spēlētāji, gan pieaugušie, gan juniori un vecmeistari dažādās vecuma grupās, un turnīrs vairos interesi par tenisu Latvijā,» stāsta Latvijas Tenisa savienības (LTS) ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu