Blogs: Par saistošām sadzīves niansēm Brazīlijā (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Brazīlieši kopumā ir ļoti draudzīga tauta, īpaši Fabrice un Gisselle, kas uzņem mūs savā viesu namā. Tomēr ir lietas, ko eiropiešiem grūti saprast, piemēram, valodas barjera. Normālā situācijā skaidrs, ka esam ciemos un mums būtu jārunā portugāliski, nevis viņiem angliski.

Notiek Pasaules kauss, bet apkalpojošā sfēra - lidostas, tūrisma informācijas centri, FIFA mediju centri u.c. nerunā angļu valodā vispār. Īsti pareizi tas nav, ne rīkojot šāda vēriena pasākumu, ne vietējam biznesam. Angļu valodas apgūšana šeit skolās nav obligāta. Tā, lūk, - brauciet uz Brazīliju ar portugāļu valodas pamatiem! Un «portugēze» ir skaista valoda!

Sabiedriskais transports

Cenas ziņā taksis vai autobuss pielīdzināms Latvijas cenām, atšķirība ir vienīgi transportlīdzekļu vadītājos, jeb precīzāk izsakoties - viņu braukšanas manierēs. Esot autobusā, ir sajūta kā rallijā, līkumos jūties kā kantētājs blakusvāģī. Vārdu sakot - tās ir šausmas! Autobuss pēc divu gadu lietošanas droši vien sabrūk. Interesants pārvietošanās līdzeklis šeit ir «moto taxi» - takši motociklisti. Lētāk nekā auto taksis.

Atspirdzinošie vasaras dzērieni Brazīlijā - kaipirinja, alus un labs vīns. Kā lai pieklājīgāk pasaka - alus, ko viņi dzer, nav alus, bet ūdens. Šo dziru viņi lieto maksimāli atvēsinātu, taču īpašu atvēsinājumu tas nedod. Vietējie brazīliešu draugi atzīst Čīles un Argentīnas vīnus. Mūsu izvēli - salīdzinoši lētu vīnu ar ledu viņi neatzina par labu esam. Katram savs.

Ziema Brazīlijā

Jā, tieši šobrīd Brazīlijā ir ziema. Gan dienā gan naktī +25 līdz +30. Pūš supersilts vējš, bet viņiem, lūk, - esot pavēss. Nopietni?!
Ir diezgan mitrs, samērā regulāri līst lietus, drēbes žūst ilgi. Taču lietus uznāk īslaicīgi - 10-15 minūtes līst un tad atkal ir saulains.
Mums, lūdzu, šādu vasaru Latvijā!

Automašīnas

Tik maz BMW un tik daudz Ford un Chevrolet automašīnu savu mūžu nav redzēts! Degviela šeit maksā ap 0,80 eiro litrā.

Par sievietēm, ēdienu un citām aktuālām lietām citreiz. Vēl viss nav redzēts un izbaudīts.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu