Lipmans esot pārprasts, no LHF prezidenta amata neatkāpsies (39)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Pēc piektdien notikušā Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) kongresa masu medijos izskanēja informācija, ka Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidenta amatu pametīšot Kirovs Lipmans. Tomēr vēlāk LHF šādas ziņas noliedza.

«Kļūdains paziņojums. Kirovs Lipmans neatkāpjas un paliek savā amatā,» savā «Twitter» profilā vēsta LHF.

73 gadus vecais Lipmans par hokeja federācijas prezidentu strādā kopš 1998.gada. Tāpat viņš sava amata pienākumus pildīja 1994. un 1995. gadā. Vēl LHF prezidenta pienākumi bija uzticēti Vilnim Burtniekam (no 1992. līdz 1994. gadam) un Uģim Magonim (no 1995. līdz 1998. gadam).

Piektdien norisinājās IIHF kongress, kura laikā 2018.gada pasaules čempionāta rīkošanas tiesības ieguva Dānija. PČ rīkošanai bija pieteikusies arī Latvija, taču ar pārliecinošu balsu vairākumu uzvarēja Dānija.

IIHF kongresā Latvija ieguva vien 12 balsis, bet Dānija saņēma 95 balsis.

Latvija jau otro gadu pretendēja uz pasaules čempionāta rīkošanu. Pagājušajā sezonā IIHF tiesības rīkot 2017. gada čempionātu uzticēja Francijas un Vācijas apvienotajai kandidatūrai.

Vienīgo reizi pasaules čempionāts Latvijā risinājies 2006. gadā, kad turnīrs notika «Arēnā Rīga» un «Skonto» hallē. Dānijai patlaban ir tikai viena halle, kas atbilst pasaules čempionāta rīkošanas prasībām. Arī Latvijā tāda ir viena («Arēna Rīga»). Rīgas vicemērs Andris Ameriks, kurš uz Minsku devās prezentēt Latvijas galvaspilsētas kandidatūru, izteicies, ka otru arēnu Rīgā varētu būvēt Pārdaugavā.


Komentāri (39)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu