Znaroks un Krievija turpina plosīties, uzveikta arī Vācija (32)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters

Smagu uzvaru pasaules čempionāta hokejā spēlē svētdien izcīnīja ļoti sekmīgu sniegumu rādošā Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Krievijas izlase, kas ar 3:0 (0:0, 0:0, 3:0) salauza Vācijas pretestību un oficiāli garantēja uzvaru B apakšgrupas noslēguma kopvērtējumā.

Krievijas izlasei uzlauzt Filipa Grubauera sargātos vārtus neizdevās līdz pat 44.minūtei, kad, spēlējot vairākumā, izcēlās Vadims Šipačovs. Trešās trešdaļas vidū 2:0 panāca Sergejs Širokovs, bet punktu mačam pielika Viktors Tihonovs, kurš pēdējā minūtē ieraidīja ripu tukšos vārtos.

Īsu brīdi pirms otrajiem vārtiem laukumu traumas dēļ pameta Krievijas hokeja izlases līderis Aleksandrs Ovečkins.

Krievijas izlases vārtsargs Andrejs Vasiļevskis atvairīja 27 pretinieku metienus.

Vēl vienā šīs grupas mačā svētdien ASV izlase ar rezultātu 3:1 (1:0, 0:0, 2:1) pieveica Somiju un B apakšgrupas kopvērtējumā apsteidza Latviju.

Spēles rezultātu jau 19.sekundē atklāja amerikānis Broks Nelsons, bet 47.minūtē jau 2:0 panāca Tailers Džonsons. Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Tūka Mentile samazināja deficītu līdz minimumam, bet cīņas beigās ripu tukšos vārtos ieraidīja Džonsons.

Līdz ar to kopvērtējumā Krievijas kontā tagad ir maksimāli iespējamie 18 punkti sešos mačos, tai ar 11 punktiem seko ASV izlase, bet pa deviņiem punktiem piecos mačos ir Baltkrievijai un Latvijai, Somija tikusi pie astoņiem punktiem sešās spēlēs, bet par vietu ceturtdaļfinālā turpina cīnīties arī pašreizējā pasaules vicečempione Šveice, kuras kontā ir septiņi punkti.

Septītā ar pieciem punktiem ir Vācijas izlase, kas oficiāli zaudējusi cerības uz ceturtdaļfinālu, bet Kazahstānas kontā divi punkti.

Latvija nākamo maču aizvadīs pirmdien, kad samēros spēkus ar Baltkrieviju.

Tikmēr A apakšgrupas svētdienas vēlajā mačā platu soli pretim ceturtdaļfinālam spēra Čehijas izlase, kas ar 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) uzveica Norvēģiju. Vienīgie vārti tika gūti jau 39.sekundē, kad atzīmējās Vladimirs Sobotka.

Savukārt Čehijas vārtsargs Aleksandrs Salāks atvairīja 21 pretinieku metienu.

Pirms tam apakšgrupas līderu spēlē Kanāda ar 3:2 (0:1, 2:1, 0:0, 1:0) pagarinājumā pieveica Zviedriju. Līdz cīņas 22.minūtei pēc Jūakima Lindstrema un Līnusa Klāsena metieniem Zviedrija pārņēma vadību ar 2:0, tomēr Breidens Šens un Kevins Bieksa panāca izlīdzinājumu.

Uzvarētājs mačā noskaidrojās vien papildlaikā, kura trešajā minūtē izcēlās Raiens Eliss.

A grupas kopvērtējumā tagad pirmās divas vietas ar 15 punktiem sešās spēlēs ieņem Kanāda un Zviedrija, bet uz trešo vietu ar desmit punktiem pakāpusies Čehija. Francijas, Norvēģijas un Slovākijas izlases ieguvušas pa septiņiem punktiem, Dānija ar pieciem punktiem ir septītā, bet Itālija sešās cīņās tikusi pie trim punktiem.

Pasaules čempionātā 16 izlases sadalītas divās apakšgrupās, pa astoņām katrā, četrām labākajām kvalificējoties ceturtdaļfinālam.

Komandām, kuras grupās ieņems 5.-7.vietu, čempionāts būs noslēdzies, savukārt katras apakšgrupas vājākā komanda pametīs augstāko divīziju un nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupā. Šo komandu vietas nākamgad ieņems Austrija un Slovēnija, kas abas spēcīgākajā līgā atgriezīsies pēc gada pārtraukuma.

Sacensības Minskā ilgs līdz 25.maijam.

Komentāri (32)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu